Mala mobilna kuća: 12 kvadrata za putovanje i uživanje

mobilna kuca

Osmisliti što praktičniji i atraktivniji dizajn male mobilne kuće postala je stvar prestiža za sve koji se bave ovim poslom.

Sve je više ljudi koji poslom nisu vezani za stalnu lokaciju, te traže vozilo koje će im ujedno biti i dom i na taj način omogućiti im da putuju i da se pri tome ne odriču komfora lijepog doma.

Tako je francuska firma Baluchon, inače specijalizovana za gradnju malih mobilnih kuća, predstavila svoje najnovije mobilno-stambeno čudo – od tek 12 kvadrata.

mala mobilna kuca

„Essen'Ciel” je dom na točkovima, moderno uređen s mnoštvom dobrih dizajnerskih rješenja koja štede prostor. Uz  iskoristivu dužinu od svega 6 metara, uspjeli su ugurati relativno prostranu kuhinju i dnevni boravak, spavaću sobu i kupatilo.

Zona za spavanje je izdignuta i do nje se dolazi stepenicama od kojih se prve dvije mogu uvući kada nisu u upotrebi radi uštede prostora.

essenciel kuca

enterijer male kuce

Essen'Ciel  je kompletno opremljena kuća, ali u malom prostoru.

U improvizovanom dnevnom boravku nalazi se sofa na razvlačenje koja se prema potrebi može pretvoriti u ležaj za dvije osobe, malim radnim stolićem i modernim geometrijskim policama.

kuca na tockovima

kuhinja mala kuca

essen-ciel-baluchon-15

prikolica

tus

 

Foto: Baluchon