Ova boja je definitivno najveći hit u 2018.

Iako su koncem prošle godine svi čekali koja će to boja s trona popularnosti skinuti rozu, Pantone boja 2018. godine nije postala popularna.

Možda svijet nije spreman s nježne roze prebaciti se tako brzo na jaku i moćnu ljubičastu. Štaviše, sada je već sigurno, najpopularnija boja godine, u uređenju enterijera, je takođe blaga i puderasta, a radi se o zelenoj nijansi, boji žalfije.

Boja žalfije ili pastelnozelena daje sofisticiranost i blago zeleni ton prostoru, a njen najveći adut je što zapravo ostaje neutralna.

Kao i kod svake boje, kada se radi o uređenju, izvući najbolje iz boje znači znati je umjereno koristiti.

Boja žalfije je dobar izbor ako želite neku blagu boju za zidove, koja neće biti napadna niti “okupirati” prostor. Iupravo tu treba nastupiti oprezno, tamnija nijansa će imati suprotan efekat od opisanog.

Tamniju nijnasu žalfije možete koristiti na komadima namještaja, a njena neutralnost će vam dopustiti da je kombinujete sa skoro svim vrstama namještaja i drugim bojama.

Boja žalfije je najčešće prisutna u provasalskim i toskanskim dekorima i odlično se stapa sa rustičnim stilom i nježnim dekorima i romantičnim stilovima uređenja kao što su Shabby Chic i Boho.

Skoro svi popularni proizvođači najavili su kolekcije opreme i dekora za dom u boji žalfije, što znači da ćemo je tek viđati u domovima.

Možda nikad niste pomislili na kuhinjske fronte, kauč, stolice… u boji žalfije, ali mogli biste se predomisliti kada vidite ove primjere.

boja zalfije

kuhinja boje zalfije

 

A post shared by IKEA Sverige (@ikeasverige) on

A post shared by IKEA Sverige (@ikeasverige) on