Luksuzna koliba u bajkovitom okruženju

Jedan od najelitnijih ski-resorta na svijetu nalazi se u francuskim Alpama. Courchevel je evropski odgovor na Aspen, s 11 hotela s pet zvjezdica, prodavnicama kuća “Chanel”, “Hermès”, “Louis Vuitton”, “Prada” i VIP gostima kakvih se ne bi postidio ni oskarovski crveni tepih. Kompletan resort je podređen željama gostiju i dizajniran kako bi ugošćavao one s najistančanijim ukusom, ali i ekstravagantnim prohtjevima.

Courchevel je šesti na listi najskupljih mjesta na svijetu za nekretnine. Na primjer, kvadrat prostora košta nevjerovatnih 37.000 eura, što je više nego u Tokiju ili Cannesu. Zato nije ni čudno da se ovdje nalazi najveća koncentracija luksuznih skijaških koliba, ako se tako uopšte mogu nazvati.

Najluksuznija među njima je “Chalet le Petit Chateau”, izgrađena 2010. godine. Impozantno zdanje s pet zvjezdica izgleda kao mini-luksuzni hotel opremljen bazenom, saunom, teretanom, privatnom kino-dvoranom.

Le-Petit-Chateau-01-1150x727

Le-Petit-Chateau-02

Smještena na atraktivnoj lokaciji samo pet minuta šetnje od centra Courchevel 1850, “Le Petit Chateau” ima sedam velikih spavaćih soba koje mogu ugostiti 14 ljudi, sobu za masažu, hammam, unutrašnji bazen, teretanu. Veliki dnevni boravak je podijeljen na dva dijela – trpezariju, u kojoj dominiraju masivni drveni sto i kamin, te dnevnu sobu za odmor. Gosti mogu uživati na velikoj terasi koja gleda na Bellecôte stazu, kojoj mogu pristupiti direktno iz kolibe kroz ski-sobu. Ako požele da gledaju novi blockbuster, mogu se opustiti u privatnoj kino-dvorani, koja se nalazi u podrumu kolibe.

Le-Petit-Chateau-03

Le-Petit-Chateau-04

Ova luksuzna koliba uređena je u skladu s prirodnim okruženjem, koje zaista vjerno dočarava bajkovitu zimsku atmosferu. Enterijerom vlada drvo, a osim drvenih podova, na zidovim su takođe drvene obloge, koje su usklađene s masivnim komadima namještaja. Na tavanicama se nalaze masivne drvene grede u crnoj boji. Kolorit unutrašnjeg uređenja kreće se od prirodne smeđe boje drveta preko neutralnih i opuštenih nijansi sive.

Le-Petit-Chateau-05

Le-Petit-Chateau-06

Osim drveta, korišten je i prirodni materijal kamen, dok su za dekor korištene bogate tkanine za mekane tepihe, posteljinu i raskošne zavjese.

Iznajmljivanje “Le Petit Chateau” kolibe iznosi vrtoglavih 75.000 eura sedmično, a radi velikog interesa gotovo je nemoguće rezervisati termin na vrhuncu sezone.

Le-Petit-Chateau-07-1150x705

Le-Petit-Chateau-11

Le-Petit-Chateau-12

Le-Petit-Chateau-17