Za zdravije okruženje: Zašto je dobro imati lampu od himalajske soli u domu

lampa himalajska so

Vjerovatno ste već prijetili da su neobične lampe od himalajske soli sve češći detalji u domu.

Imaju ugodno, ružičasto svjetlo, ali su definitivno više od lijepog detalja kojim možemo ukrasiti naš dom.

Himalajska sol je najstarija i najčišća so na Zemlji, a vadi se ručno, podno Himalaje od čijih se ružičastih gromada danas izrađuju svjetiljke.

Čista Himalajska kristalna so ne sadrži otrove i posjeduje puno minerala koji su potrebni za očuvanje našeg zdravlja te nudi sve elemente koji su identični elementima u našem tijelu. Himalajska lampa daje poseban ugođaj svakom životnom prostoru, a njezino korištenje stvara osjećaj kao da udišemo vazduh iz prirode.

Njen utjecaj na naše zdravlje je ljekovit jer osim što pročišćava vazduh u kojem boravimo, ova lampa smanjuje simptome alergija i zračenja naših mobitela i televizora.

Ovaj neobičan proizvod pomaže nam da se bolje koncentrišemo, a olakšaće nam u pripremi organizma za dug i neometani san. Topla svjetlost koju himalajska lampa pušta podiže raspoloženje i nivo energije tokom dana, a možete je držati na radnom stolu, pored kreveta ili u kupatilu.

himalajska so

Kako kupiti pravu lampu od himalajske soli

Kupovinu himalajske lampe najbolje je obaviti u provjerenim trgovinama, posebno onima specijalizovanim za zdravu hranu i kozmetiku.

Izbjegavajte kupovinu himalajske lampe s prejakom svjetlošću jer takve lampe vjerovatno nisu od prave himalajske soli. Lampa bi trebala imati blago i oku ugodno svjetlo. Takođe, himalajske lampe su jako krhke jer se kristali soli mogu vrlo lako odlomiti ako vam lampa ispadne ili je okrhnete. Ukoliko se za lampu tvrdi da je izdržljiva, ne želite je kupiti.

lampa od himalajske soli

Postoje i bijele lampe od himalajske soli, one su mnogo skuplje od ružičastih. Ukoliko vam se nudi bijela lampa koja je slične cijene poput ružičasto-narandžastih, vrlo vjerovatno se radi o prevari. Poželjno je da su himalajske lampe porijeklom iz Pakistana odakle zapravo potiče himalajska so, ali to ne mora uvijek biti navedeno na pakovanju pa je poželjno dodatno upitati.