Atraktivan ekološki pod

Danas se proizvode takve podne obloge koje zadovoljavaju široku paletu potreba, estetske zahtjeve, uslove održavanja, trajnost i komfor. Jedna od ovih savršenih podnih obloga jeste marmoleum. Zbog toga je ovaj materijal izbor za mnoge arhitekte i dizajnere enterijera pri opremanju privatnih, poslovnih i javnih objekata.

Proizvodnja marmoleuma

Marmoleum je u stvari linoleum koji je presvučen zaštitnim slojem, tzv. topshieldom. Tokom proizvodnje marmoleum prođe kroz pet dijelova proizvodnog procesa. Svaki od njih za sirovine koristi prirodne i ekološke materijale kao što su laneno ulje, smola, drvno brašno, pluta, juta i razni pigmenti.

Osobine marmoleuma

Zaštitni sloj marmoleuma, topshield, ima jedinstvene osobine koje bitno utiču na kvalitet i osobine ove podne obloge. Topshield značajno olakšava čišćenje i održavanje podova, pod je veoma otporan na mehanička oštećenja, a u slučaju da se ona ipak dese, popravka je moguća i jednostavna. Sirovine korištene za izradu marmoleuma su ekološke, biorazgradive, antibakterijske, pod je otporan na žar cigarete i ima niske troškove održavanja.

Estetika marmoleuma

Budući da se ova vrsta podne obloge može izraditi u neograničenom broju boja i nijansi, moguće ih je i kombinovati međusobno poput pločica, traka, šara i slično, dizajniranje podova marmoleumom postaje veoma slobodno i s izuzetnim efektima.

Ova prirodna i dugovječna podna obloga je optimalno rješenje za prostore kao što su bolnice, škole, vrtići, kancelarije, prodavnice… Marmoleum je dobar izbor zbog toga što je dugovječan, otporan na opterećenje i habanje, sposoban za reparaciju, bez vidljivih spojeva (varen), bakteriostatičan, antistatičan, prirodan materijal sa dobrim akustičnim osobinama.

sealing-marmoleum-flooring

forbo-marmoleum-flooring

marmoleum-flooring-canada

marmoleum-flooring-adelaide

marmoleum-flooring-calgary

Marmoleum-Flooring-for-Office-Flooring-Design

marmoleum-flooring-toronro

marmoleum-flooring-uk