Lovot robot za lakši život

Japanska robotska kompanija Groove X lansirala je svoju drugu generaciju porodičnog (pametnog, kućnog ili kako već poželite da ga nazovete) robota pod nazivom Lovot 2.0. Kao i dosadašnje verzije, i novi robot je tu da oponaša karakteristike malog (i priznaćemo – neodoljivog) kućnog ljubimca.

Za početak, dobijamo priliku da se upoznamo sa specijalnim Fragment Edition Lovot-om koji ima potpuno crni dizajn, ledeno plave oči i Thunderbolt logotip. Zanimljivo je pomenuti da svi oni koji se odluče za kupovinu ovog malenog robota mogu odabrati i propratan asortiman odjeće koji je maksimalno usklađen sa monohromatskim ljubimcem.

Inače, za sve one koji nisu baš upućeni u ovo maleno čudo tehnike, Lovot robote je osmislio osnivač kompanije, i to nakon posjete staračkom domu gde je upoznao starije ljude koji su mu govorili o svojoj želji za realističnijim robotima “čije su ruke toplije”.

Opremljeni složenim sklopom haptičkih senzora, uključujući četiri mikrofona i kamere od 360 stepeni, roboti su u stanju da se samostalno kreću po kući, prepoznaju lica, detektuju promjene u osvjetljenosti i temperaturi i prepoznaju glasove.

Najbolje od svega – ovi maleni roboti su takođe topli i mekani na dodir, sa ogromnim očima različitih boja koje se mogu kalibrisati sa preko 1 milijarde kombinacija. Lovot Fragment Edition postaje dostupan ovog mejseca, a svi oni koji žele da ga imaju u svom domu moraće da izdvoje sumu od oko 4,500 dolara.