Kuhinjske pločice od nerđajućeg čelika

Kuhinja je vrlo plodno tlo za razvoj najraznovrsnijih ideja za dizajn, opremanje i uređenje. Svjedoci smo inovativnih ideja koje se u kontinuitetu pojavljuju i mame nas da stalno isprobavamo nešto novo.

Svi znamo da zidne kuhinjske površine možemo oblagati keramikom, mozaicima, staklom, kamenom… Takođe, znamo za dobre strane upotrebe nerđajućeg čelika na radnim površinama u kuhinji. Upotreba upravo ovog materijala podignuta je na jedan viši nivo – pločicama od nerđajućeg čelika. Ovo je trend koji uzima sve više maha, a iako je njihova upotreba kod nas rijetka, za sve one koji budno prate sve ideje za opremanje, predstavljamo kuhinjske pločice od nerđajućeg čelika.

Atraktivne i praktične

wooden-kitchen-cabinet-and-stainless-steel-backsplash-spalsh-stainless-steel-kitchen-cabinets-design

Pločice od nerđajućeg čelika su dugotrajne, atraktivne i praktične. Njihova dugovječnost i fleksibilnost u dizajnu su izvanredan izbor za kuhinje svih stilova. A, ako mislite da sve pločice imaju isti izgled, varate se.

stainless-steel-tiles-backsplash-kitchen

Pored pločica od nerđajućeg čelika sa sjajnom ili mat površinom, na tržištu su dostupne i one s naboranom teksturom ili, pak, talasastom. Kućanski aparati sa stranama od nerđajućeg čelika su već odavno popularni zbog njihovog modernog dizajna, lakog održavanja i slično. Slična situacija je i s pločicama. Vrlo lako se održavaju i vrlo teško oštećuju, vremenom su još ljepše, a po potrebi mogu se obnoviti da izgledaju kao nove. Za razliku od drugih pločica, pločice od nerđajućeg čelika otporne su na prljanje nastalo prskanjem hrane, što znači da će trajati mnogo duže, čime će se isplatiti početno nešto veće ulaganje u njih.

Postavljanje pločiceHKITC106_After-Stainless-Steel-Tile-Kitchen-Backsplash_s4x3.jpg.rend.hgtvcom.1280.960

Prilikom instalacije pločica od nerđajućeg čelika potrebno je odlučiti koliku će površinu zauzeti pa s obzirom na to izračunati koliko će vam biti potrebno kvadrata izabranih pločica. Najčešće se stavljaju na površinu koja se nalazi iznad radnih površina, a ispod visećih kuhinjskih elemenata.

Prilikom izbora pločica od nerđajućeg čelika vrlo vjerovatno ćete se iznenaditi izborom boja, veličina, tekstura i nivoa refleksije. Za instalaciju ovih pločica veoma je bitno angažovati profesionalca, iako se postavljaju kao i druge pločice. Od dizajna vaše kuhinje zavisi da li ćete ih postaviti klasično ili više artistički u vidu mozaika.

A bronze metal tile backsplash with decorative pieces behind a faucet and sink.