Kodak predstavio pametni telefon dizajniran za fotografe

Kodak i Bullitt Grupa predstavili su novi Kodak Ektra pametni telefon dizajniran posebno za fotografe. Smartphone ima 21-megapikselni fotoaparat sa sezorom za brzi fokus i f2.0 otvorom blende te prednju 13-megapikselni fotoaparat sa otkrivanjem autofokusa PDAF i otvorom blende f2.2.

Posebno napravljena aplikacija za kameru kontroliše se haptičkim dodirom, gdje se slike uređuju u realnom vremenu putem niza postavki uključujući HDR, pejzaž, portret, makro, sport, noćni, panorama i bokeh, uz pametni način rada koji automatski odabire najbolje uslove za fotografije.

U ručnom načinu rada napredniji korisnici mogu podešavati ekspoziciju, ISO, fokus, balans bijele boje i brzinu zatvarača a na ekranu su vidljivi rezultati i promjene koje su napravljene.

Kodak Ektra pametni telefon ima dvostruki horizontalni okidač u stilu tradicionalnih fotoaparata. Uređaj takođe ima Super 8 aplikaciju, pružajući tako profesionalne efekte koji podsjećaju na Kodakove kultne Super 8 filmske trake. Pokreće ga super brzi desetojezgrovni procesor sa Android Marshmallow korisničkim interfejsom.

Ovaj pametni telefon koštaće £ 449 a u prodaji će se naći krajem ove godine.

 

kodak-smartphone

kodak-pametni-telefon-2

kodak-mobitel

kodak-ektra

kodak-ketra