Kad se spoje namještaj i knjige

fotelja-za-knjige2

Najveća regionalna književna smotra, Beogradski sajam knjiga, je iza nas.

I dok svi pričaju šta je ove godine bilo najpopularnije na sajmu (blogerke-književnice) i objavljuju fotke kupljenih knjiga po Facebooku i Instagramu, mi ćemo se danas knjigama baviti na nešto drugačiji način.

Donosimo vam zanimljivu galeriju u kojoj možete pogledati neobične komade namještaja čiji je dizajn inspirisan upravo knjigama.

knjige-u-domu

Oni koji ne mogu živjeti bez čitanja, pri uređenju će prostor i namještaj podrediti kreiranju biblioteke, koja će se uglavnom provlačiti kroz čitav dom sa knjigama postavljenim na svim slobodnim policama, komodama, ormarima…Dom u kojem umjesto dekora dominiraju knjige je topao, ugodan i domaćinski.

Brojni dizajneri su osmislili fotelje i stolice za ljubitelje knjige, imajući na umu ergonomske i praktične karakteristike takvog komada namještaja. Uglavnom su to fotelje čiji su elementi izvedeni tako da se u njih mogu integrisati knjige, časopisi, stripovi…kako bi uvijek bili na dohvat ruke.

Ovo je namještaj za ljude kojima je čitanje neodvojivi dio dana i koji kutak za čitanje doživljavaju kao svoju sigurnu oazu.

U fotogaleriji pogledajte kako to izgleda u praksi.