Jednostavne i neodoljive Uskršnje dekoracije

jednostavne i neodoljive uskrsnje dekoracije

Tradicionalno, danas na Veliki petak počinju pripreme za obilježavanje Uskrsa u nedjelju 16. aprila. Na Veliki petak se ukrašavaju jaja a ukoliko još niste odlučili na kakve dekoracije želite donosimo vam nekoliko jednostavnih i brzih tutorijala koji će vam ostaviti dovoljno vremena za uživanje u lijepom vremenu i slobodnim danima.

Nježne pastelne 

Prilikom dekoracije doma preporučujemo dekoracije u pastelnim nijansama. Nježne i proljećne, ove nijanse najvjerodostojnije prikazuju buđenje proljeća i svakako su savršen izbor ako želite postići lijep praznični ugođaj u svom domu.

Samo nekoliko rascvjetalih proljećnih grana, stolnjak ili podmetač za sto s cvjetnim uzorcima i vaš savršen vaskršnji sto je gotov. Kombinujte boje koje volite i dodajte neki nepovezani komad kako bi vaša dekoracija bila što zabavnija. Inspirišite se ovim primjerima i budite kreativni.

o-EASTER-CRAFT-IDEAS-facebook

Proljećno cvijeće

Proljećno cvijeće je nezaobilazan dio vaskršnjeg dekora. Izaberite rascvjetalo granje, narcise, ljubičice, tratinčice, zumbule, mahovinu i oko njih izgradite dekoraciju stola. Možete postaviti jaja i cvijeće u vaze, kutije, kantice, posude, a prekrasno proljećno cvijeće će cijeloj dekoraciji dati šarm.

gt048_eggflowarr1_vert

5500418ee99aa-daffodil-decoration-cupcake-tray-0410-zphg1k-s2

Jednostavno, lako , brzo

Tutorijala za izradu pisanica postoji bezbroj. Ako želite jednostavan dekor vaskršnjih jaja, koji vam neće zaprljati čitavu kuhinju, ali koji će biti efektan, posebno u ukrasnim posudicama na stolu, onda je ovo tutorijal za vas. Jedino što vam je pored ukrasnih kristalčića, ljepila i tvrdo kuvanih jaja ovdje potrebno su mirne ruke i malo strpljenja.

– Prvo osmislite kako želite lijepiti kristale na jaja, ili ne morate. Možete ih lijepiti i nasumično.

– Malu količinu ljepila stavite na kristal i zalijepite na jaje. Postupak ponavljate dok ne dobijete željeni dekor.

– Obratite pažnju da ljepilo koje iscuri sa strane odmah uklonite jer u suprotno neće izgledati lijepo.

– Svako jaje postavite u posebnu posudicu te ih rasporedite po stolu. Vaš vaskršnji dekor ovim je završen.

supplies-bejeweled-easter-egg

step1a-bejeweled-easter-egg

eggcloseup1

bejeweled-easter-egg-diy-8

Minimalističke šare 

Minimalističke šare su jedan od velikih ovogodišnjih hitova u uređenju i dekorisanju prostora. Ako ste i vi ljubitelj minimalizma i grafičkih šara, ovo je ideja kako da ih primijenite na vaskršnjim jajima. Danas u knjižarama i hobby art prodavnicama možemo kupiti netoksične olovke za pisanje po jajima.

Ako želite da grafičke šare izgledaju uredno i u kontinuitetu, napravite šablone od papira kako biste postigli ujednačen izgled. Oni razigraniji i slobodniji će to uraditi “slobodnim stilom”. I da, jednostavno je kao što izgleda.

 

marker-decorated-easter-eggs

geoegg2

how-to-decorate-natural-brown-easter-eggs-1-500x750