Jarke boje za upečatljive enterijere

Intenzivne nijanse poput jarko crvene, žute, zelene ili ljubičaste u dekoru deluju vrlo interesantno, ali mnogi se ne usuđuju da ih koriste i opredeljuju se za neutralne i pastelne tonove. Ipak, ako želite da ambijent u kojem živite djeluje elegantno, upečatljivo, energično i nesvakidašnje, to možete samo da postignete uz jače boje. One su idealne i kada želite da pokrijete fleke i neravnine na zidu.

Naročito je važno da ih koristite u tipski (monotono) uređenim prostorijama poput kupatila, dovoljna je upečatljiva prostirka da skrene pažnju sa stare kade. Ili, tepih i trosjed jarke nijanse da osvježi dnevni boravak i učini ga modernim.

Upadljive, žive i svijetle boje dom će učiniti raskošnijim. Možete da ih kombinujete po želji, na primjer crvenu sa zelenom, ljubičastu i žutu, plavu i narandžastu… Ove nijanse unose energiju i podstiču lijepo raspoloženje. Poseban “šmek” postići ćete ako stare stolice ili komade namještaja prefarbate u žutu, crvenu, kivi zelenu, dok će dotrajali kauč izgledati kao nov sa jarko crvenim ili pink prekrivačem i jastučićima.

Izvor – novosti.rs