Infinity Color Fun Run u Banjaluci: Budite šareni i humani

Najšarenija urbana trka u nedjelju će obojiti Banjaluku. Infinity Color Fun Run, osim dobre zabave, učesnicima ove godine nudi mogućnost da budu i humanitarci, zahvaljujući aplikaciji Go Far Fondacije i njihovom projektu “Koračaj za humanost”.

Fondacija u sastavu Infinity International Group na taj način želi da uključi širu društvenu zajednicu u prikupljanje sredstava za veliku humanitarnu akciju, a šarena trka najbolji je start. Aplikacija je dostupna za besplatno preuzimanje na android uređajima preko Gugl plej prodavnice.

„Preko aplikacije svaki pojedinac ima priliku da svojom fizičkom aktivnošću doprinese prikupljanju početnog fonda donatorskih sredstava. Jednostavnim klikom na Start dugme, aplikacija mjeri korake koje osoba napravi i te kilometre konvertuje u konvertibilne marke. Jedan pređeni kilometar je 0,5 KM“, kaže  Mirjana Tepšić, direktorica GO FAR Fondacije.

Takođe, organizatori Run&More festivala već su najavili da će od svake ulaznice za trku donirati po jednu marku za fondaciju, a prikupljeni novac će se ravnomjerno rasporediti za mlade talente, pomoć djeci i javnim kuhinjama.

Staza Infinity Infinity Color Fun Run trke duga je jedan kilometar i trči se kroz sam centar grada. Start je u šest popodne u parku Bana Milosavljevića, a trkači nastavljaju prema Narodnom pozorištu Republike Srpske, zatim glavnom ulicom Kralja Petra I Karađorđevića, pa kroz Gospodsku ulicu sve do startne pozicije koja je ujedno i cilj.

Učesnici trke kroz start prolaze u čistoj bijeloj majici, a volonteri i navijači ih po svakom pređenom kilometru zasipaju najveselijim organskim bojama. Boje vas ove godine očekju na četiri punkta – kod Hrama Hrista Spasitelja, kod pozorišta, ispred glavne Pošte i na Trgu Krajina.

Jedna od najuzbudljivijih svjetskih trka prvi put je organizovana u Banjaluci 2019. godine na tvrđavi Kastel. Organizatori kažu – njom budimo dijete u sebi i slavimo ljubav i prijateljstvo. Uz Go Far aplikaciju, ove godine slavimo i humanost.