Trik protiv stvaranja leda u zamrzivaču

Nakon ovih savjeta u vašem zamrzivaču će biti manje leda, a više mjesta za odlaganje namirnica.

U zamrzivaču dolazi do formiranja leda, jer hladan vazduh izvlači vlagu iz namirnica koje ste ubacili u njega. Hladan vazduh ne može zadržavati vlagu kao topli pa je mora negdje akumulirati – u zatvorenom prostoru poput zamrzivača to je na zidovima i fijokama.

Kako vaš zamrzivač ne bi uvijek bio obložen ledenim santama (i kako ga ne biste morali otapati svakih desetak dana) isprobajte neke od sljedećih trikova.

Koristite ulje

Savjet koji ste već vjerovatno čuli bezbroj puta jeste da zidove i fijoke prebrišete uljem. To će stvoriti klizavu površinu na kojoj se ne može formirati led. To je dobra opcija, ali zapravo time ne rješavate problem vlažnosti u zamrzivaču.

Čvrsto zatvorite namirnice

Da biste smanjili količinu vlažnosti u zamrzivaču uvijek dobro zatvarajte namirnice. Korišćenje mašine za zatvaranje kesa najbolja je opcija, ali možete koristiti i kese sa zip zatvaračem ili posude sa poklopcem. Iz kesa istisnite što više vazduha prije stavljanja u zamrzivač. Korišćenjem kesa sa zatvaračem i posuda sa poklopcem spriječićete formiranje leda u zamrzivaču, a istiskanjem vazduha iz kese spriječićete formiranje leda u unutrašnjosti kese.

Izvor – minimagazin.info