“Igloo”-mačji krevet koji je integriran sa bočnim stolom

Imati kućnog ljubimca koji nas razumije i voli je zaista zabavno. Međutim, kada je u pitanju prostor, dodavanje kućnog ljubimca zapravo može dovesti do haosa. Osim vlastitih predmeta i namještaja, trebali biste uzeti u obzir i igračke i posteljinu vašeg ljubimca. Kao ljubitelj kućnih ljubimaca, posebno mačaka, morate imati svoj način odabira namještaja kako biste mogli dohvatiti sve stvari. U tom slučaju, namještaj mora biti zaista multifunkcionalan, bilo kao namještaj ili kao dom za kućne ljubimce.

Mačke obično vole kutije, odnosno zatvorene prostore u kojima se mogu osjećati ugodno. Ništa ih unutra neće zanimati jer ih više zanima ambalaža. Osim toga, često će sjediti ili spavati u onome što im odgovara. Danas želimo podijeliti jedan od mačjih namještaja koji morate imati kod kuće. Upoznajte “Igloo”, sto za vas i udoban krevet za vašu mačku. Ovaj namještaj je vrlo praktičan jer se može postaviti u strateške prostore u kući kao što je dnevni boravak ili kao noćni ormarić.

Iglu čini sve u kući srećnim, vaša mačka će se osjećati toplo i srećno, a vaša soba će se osećati moderno i sofisticirano. Krevet koji je dizajnirao Joao Teixeira, koristi oblik lopte za udobniji izgled i osjećaj, ali također koristi prednosti načina na koji se mačke igraju. Opremljen bočnim konektorima za stvaranje četiri čvrste noge, ovaj dizajn uspostavlja ravnotežu između forme i funkcije.

Budući da je krevet napravljen od plastike, odabran je drugi materijal koji je u kontrastu sa materijalom i oblikom, tako da ovaj namještaj mogu koristiti i mačke, ali i kao elegantan namještaj. Dakle, samo dodavanjem komada na sto, iglu lako može postati sofisticiran. Gornji dio od bijelog drveta pomaže u stvaranju veze s bijelom plastičnom kutijom ispod.

dizajner: Joao Teixeira