Zoku Amsterdam nova je vrsta hotela koji promoviše koncept prostranih mikro-apartmana za globalne nomade.

Hotel je djelo dizajnerskog tima iz Beton Architectural Associatesa koji je želio da u  Zoku apartmanima doživite prostrano iskustvo u sobama od 25 kvadratnih metara.

design-modern-loft

Prema riječima projektnog tima “soba pruža moderan i prostorni dojam zbog svoje fleksibilnosti interijera s naglaskom na dnevni i radni prostor umjesto na područje za spavanje.” S ciljem da zadovolji životne potrebe putujućih profesionalaca, dizajn ovog mikro-stana spoj je doma i kancelarije, pogodnog za kratkoročni ili duži boravak.

Zoku Amsterdam hotel

Donosimo kratki izvadak iz službenog opisa arhitekata: “Umjesto kreveta, središnji element je sto za četiri osobe koji se može koristiti za rad, objed ili opuštanje. Stambeni prostor se sastoji od udobnog dvosjeda koji omogućuje gostima da se opustite, ugoste poslovne partnere, pročitaju knjigu ili gledaju TV.

modern-loft-5

Takozvani „Rest“ kauč kojeg je dizajnirala poznata danska kompanija Muuto posebno je prilagođena za Zoku hotel. Pametan kuhinjski dizajn nudi sve potrebne sadržaje s opremom Siemens, uključujući indukcijski šporet, sudoper, mašinu za pranje suđa, frižider, mikrovalnu i aparat za kafu. “

modern-loft-7

modern-loft-6

Zoku Amsterdam hotel

Izvor – freshome.com/ wall.hr