Cvjetni dezeni: Opčinjeni ljepotom prirode

Dekori s cvjetnim dezenom su vječni dio naše “must have” liste, ali ove godine su apsolutni vladari svih trendova.

Svakodnevni upotrebni predmeti, poput posuđa (šerpi, lonaca, tava), kozmetički preparati u prirodno jarkim bojama najljepšeg cvijeća te odjeća u svim bojama i šarama floralnog printa su definitivno trend koji unosi ljepotu, energiju i prirodu u naše živote.

Bilo da imate jastučnicu sa dezenom tratinčica ili tapete sa predimenzioniranim makovima, trenutno ne možete unijeti previše cvijeća u enterijer, sve kombinacije su dozvoljene i rado viđene. Lijep, ženstven i romantičan je prostor u kojem se vidi i osjeti ljubav prema prirodi i ukrasima koje nam je podarila.

Ipak, previše cvijeća za nekoga može biti zagušujuće te vam savjetujemo kako da u svoj prostor unesete ovaj trend, a da pritom ostanete vjerni svom stilu.

Pod od latica

Kvalitetan tepih s upečatljivim cvjetnim dezenom je sasvim dovoljan da zadovoljite trendovske i vlastite prohtjeve za cvjetnim dezenom.

hong-kong-flower-rug-purple-33l-p237-1293_image

San na cvijeću

Kada među detaljima nema dezena koji vi želite, izaberite materijal sa dezenom koji vam se sviđa i sašijte jastučnice za ukrasne jastučiće i jastuke za spavanje.Preporučujemo dezene s cvjetovima u vodenim bojama, koji su nježni i elegantno živahani.

https://xothenest.files.wordpress.com/2013/05/floral-pillows.jpg?w=652&h=401

Kupatilsko osvježenje

U kupatilu nema mnogo prostora za unošenje cvjetnog dekora, ali nova zavjesa za tuš ili kadu je sasvim dovoljna za osvježenje kupatilskog prostora.

http://bhousedesain.com/wp-content/uploads/2011/05/Flower-Shower-Curtain-Design1.jpg

Trendi odlaganje

Rješenja za odlaganje svake godine postaju sve atraktivnija i zanimljivija. Lijepe kutije s cvjetnim dekorom poslužiće vam višestruko.

lingo-box-with-lid-flower__IKEA

Buket od tapeta

Ako ste za nešto veće i odvažnije, s tapetama ne možete pogriješiti, pa makar ih koristili samo djelimično za naglašavanje jednog dijela prostorije i zida.

flower-pictures-for-girls-room-christmas-decor---decorating-your-little-girls-bedroom-pink-white-pic

Posuđe

Ako niste dovoljno hrabri za nešto veće, idite na sigurno. Setovi šolja, tanjira i većih posuda za salatu, voće i grickalice je nešto čime uvijek možete kreirati tematski ili opušten dekor. Ako želite eleganciju klasike, indigoplavi dezen cvjetova na bijeloj podlozi je nepogrešiv.

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/32259155373_1/Flower-font-b-Print-b-font-Dinnerware-Ceramic-Porcelain-Tableware-of-56-Pieces-Bone-China-Plates.jpg

Uokvireno cvijeće

I za kraj, najjednostavniji i vjerovatno najjeftiniji dekor pomoću kojeg će živnuti bijeli zid ili možda čak cijela prostorija – uokviren print cvijeća.

311