Gastro užitak u modernom ambijentu

U najpopularnijoj ulici u Banjaluci, službeno Bana Milosavljevića, a popularno poznatoj kao Parkić, u produžetku Gospodske, nalazi se Bar-restoran “Dom”, koji lokalnu ugostiteljsku i gastro scenu podiže na jedan viši nivo.

Sam koncept lokala, kao i prostor, osmišljavani su dugo i pažljivo kako bi bili izbjegnuti klišei i već mnogo puta viđene ponude ugostitelja.

ACO_6375

Bar-restoran “Dom” sastoji se od četiri cjeline. Prva cjelina je terasa koja je prema godišnjem dobu i potrebi otvorena, odnosno zatvorena, drugi dio je uređen u stilu lounge bara, pogodan za doručak ili uživanje u piću, a na njega se nastavlja prostor na galeriji sa koje se pruža pogled na ostatak restorana. U ovom dijelu su samo tri stola kako bi gosti imali mogućnost izbora intimnijeg ambijenta. Četvrta cjelina je nepušačka zona sa tridesetak mjesta, pogodna za organizovanje privatnih, grupnih, poslovnih ručkova, ali i održavanje mini-seminara.

ACO_6414

ACO_6327

Restoran je uređen u modernom stilu, koji se odlikuje nenametljivim dizajnom, ali koji kreira udoban i ugodan ambijent. Korišteni su prirodni materijali drvo, cigla i kamen u savremenoj obradi, a većina elemenata od drveta, poput stolova i stolica, urađena je po narudžbi, tako da savršeno odgovaraju prostoru i ističu raskošnu ljepotu materijala.

ACO_6550

U skladu s idejom izabrana je paleta dominantnih boja, tako da neutralne nijanse smeđe i bež kreiraju prijatan i topao ugođaj.

ACO_6445

Osim ambijentalnog, restoran “Dom” nudi poseban gastro užitak posjetiocima. Na meniju se nalaze internacionalna jela, ali ističu se ona iz ruske tradicionalne kuhinje: ovdje možete probati kavkaski šašlik, odnosno biftek pečen na grančici ruzmarina s aromatičnim začinima, potom kavkasku dolmu ili jagnjetinu u vinovoj lozi, te rusku punjenu tjesteninu peljmeni, tradicionalnu čorbu boršč… Naravno, ponuda je potpuna, tako da se na meniju nalaze i morska i riječna riba, hladne čorbe, obrok salate, peciva i tjestenina iz njihove kuhinjske radionice, te nekoliko autorskih deserta.

ACO_6806

Poseban akcenat je stavljen na bogat izbor pića, u prvom redu kvalitetnih vina i žestokih pića, potom koktela koje će vam poslužiti na jedinstven način, a ljubitelji espresso kafe će uživati u kvalitetno pripremljenom napitku i njegovim bogatim aromama.

ACO_6309

Da bi posjeta Bar-restoranu “Dom” bila potpuni doživljaj, pobrinuo se menadžment, koji iz mjeseca u mjesec osmišljava zanimljive događaje poput prezentacija čaja, maslinovog ulja, čokolade… te radionice, poput dječje radionice kuvanja, vinskih i drugih tematskih večeri praćenih jazzom ili laganim deep houseom.

ACO_6407

ACO_6813

ACO_6440