Sofisticirani enterijer McDonald's restorana u Hong Kongu

McDonald's u Hong Kongu nedavno je dobio elegantan i sofisticiran dizajn enterijera, koji je u potpunosti transformisao uobičajeni izgled McDonaldsa na koji smo navikli.

Iz restorana su izbačena crvena i žuta plastična sjedala i Ronald McDonald, ostavljajući zlatne lukove kao jedinu prepoznatljivu ikonu.

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

Dekoracije su minimalne, s jednostavnim ilustracijama koje odaju počast originalnim kultnim proizvodima ovog giganta brze hrane.

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

Na ulazu u restoran, postoji mogućnost da se naruči i plati hrana, prilagođena željama gosta, na jedom od touch-screen kioska.

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

Za razliku od drugih McDonalds restorana gdje se pripremanje hrane vrši ‘iza scene’, u ovom je roštilj na raspolaganju svima da ga vide.

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

McCafe više nije odvojena sekcija, već je u sklopu sa barom za pripremu salata, deserta, pića i hrane.

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

Dio kuhinje je vidljiv kroz prozirno crveno staklo, koje omogućuje gostima da vide pripremu hrane.

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

Nova sjedeća mjesta dizajnirana su za porodice, grupe i pojedince kojima su dostupni besplatni WiFi i bežični punjači na stolovima.

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far

Kompjuterska shema rasvjete uključena je u dizajn, omogućujući da se jačina svjetla mijenja tokom dana i noći.

This McDonald's in Hong Kong is the classiest we've seen so far