Energične narandžaste nijanse domu vraćaju osjećaj svježine ali i radosti!

Narandžasta je vrlo upečatljiva i dinamična boja koja može imati snažan uticaj na raspoloženje i atmosferu u enterijeru.

Ova preljepa boja se može koristiti kao dominantna boja ili kao akcentni detalj, a njen uticaj na prostor može biti dramatičan. Ova boja je topla i energična, često se povezuje sa suncem, vatrom i prirodom, a značenje koje joj najčešće dodjeljujemo uključuje aktivnost, radost, optimizam i entuzijazam.

 

Korišćenje narandžaste boje u dekoraciji enterijera može unijeti toplinu i energiju u prostor. Kada se koristi u pravoj mjeri, narandžasta boja može unijeti živost i vedrinu u prostor, stvarajući ugodnu atmosferu za život i rad. Narandžasta boja se često koristi u dnevnom boravku, kuhinji i trpezariji, ali se bez problema može koristiti i u spavaćoj sobi, kancelariji ili bilo kojoj drugoj prostoriji koja zahtjeva osvježenje.

 

U enterijeru, narandžasta boja se može koristiti na različite načine. Može se koristiti za bojenje zidova, ali i za tapaciranje namještaja, dekoraciju, rasvjetu i tekstil. Kombinovanje narandžaste sa drugim bojama, poput neutralnih tonova, sive, crne ili bijele, može stvoriti skladnu i elegantnu atmosferu, dok kombinovanje sa živim bojama poput žute, zelene i plave, može dodati osvježenje i vitalnost prostoru.