Eko – luksuzna oaza

Ovo je dom koji odmah na ulaznim vratima širi ruke i kaže: dobrodošli u oazu luksuza i odgovornosti prema planeti! Zadivljujuća održiva zgrada, smještena na obronku brda u Silikonskoj dolini, pruža porodici i njihovim prijateljima mjesto za savršen beg od svakodnevnog stresa i užurbanosti. Opremljen je svim sadržajima koji su potrebni za uživanje u udobnom životnom stilu.

Kada to kažemo mislimo prije svega na vrhunske proizvode, tehniku i završne obrade koje su korišćene tokom procesa izgranje. Primjera radi, namještaj dolazi od renomiranih brendova kao što su Holli Hunt, Larsen, Moooi, Piet Boon itd., dok su zidovi ispunjeni umjetničkim djelima Erica Gušija, Kejsija Mekafertija i Silvije Polota. Čini se da se o svakom detalju dugo promišljalo te da svaka stvar u ovom domu ima svoje posebno mjesto.

 

Odabir materijala je takođe veoma zanimljiv. Za izgradnju doma korišćen je lokalni kalifornijski granit, dok su zidovi kuće izgrađeni od stjena i integralnog maltera. Posebna vrsta kamena korišćena je za dopunu zidnog kamena i konektora za ulazni dio. Unutrašnjost doma je naglašena akcentima boja iz prilagođenih zidova od mozaika i zidova sa venecijanskim gipsom, dok je šema boja zadržana u neutralnim i zemljanim nijansama.

Ono što čini ovaj dom posebno održivim jeste njegova sposobnost da postigne neto nulu potrošnje energije. Uz pomoć solarnih panela i Tesla Powerwalls-a, dom proizvodi dovoljno struje i tople vode za bazen, čime se osigurava nezavisnost od mreže za napajanje. Ovo je značajan korak ka održivosti, jer se energetske potrebe domaćinstva zadovoljavaju bez ikakvog štetnog uticaja na okolinu.

Ova kombinacija luksuza, održivosti i spektakularnog okruženja čini ovaj dom savršenim mjestom za porodični bijeg i uživanje u svim blagodatima koje ima da ponudi.