5 kutaka za igru koje bi poželio svaki klinac

Kod uređenja dječijih soba toliko je faktora o kojima treba da vodimo računa, poput sigurnosti, funkcionalnosti, udobnosti… da se ponekad i zaboravi onaj zabavni dio.

Iako je bitno osigurati da dječija soba ima kvalitetan dio za učenje (sa dobrim stolom, organizacijom i adekvatnim osvjetljenjem)  dio za igru je i klincima i odraslima zanimljiviji.

Imamo nekoliko primjera koji pomjeraju granice zabavnog kutka u sobi, te pozivaju na aktivnost, radoznalost i maštanje.

Iako su ovo sobe, rekli bismo, nekih vrlo sretnih klinaca, svakako nam mogu poslužiti kao inspiracija da i sami napravimo nešto slično.

Krevet na sprat sa dodatkom

Arhitektica Bergendy Cooke je za sou svojih kćerki dizajnirala krevet na sprat u čiju je konstrukciju ugrađen dio za igranje, napravljen od šperploče.

Njegova funkcija je i da omogući privatnost njenim ćerkama, pa ako žele same da se igraju ovdje to nije problem.

Soba inspirisana crtićem Tom i Jerry

Kultni crtić bio je inspiracija za ovaj neobičan kompleks kreveta na sprat i prostora za odladanje ispod njih, dizajniran tako da podsjeća na komad sira.

Unutrašnjost niša za spavanje je obojena u jarko plavu boju, a niše su povezane svojevrsnim tunelom.

Vjerujemo da ni odraslima ne bi smetalo da ovdje prave pidžama žurke.

U kući kućica na drvetu

Brian Littleton je u svojoj čikaškoj kući osmislio kutak za nećaka, što ga čini vjerovatno omiljeni ujakom. Podigao je galeriju koju je ogradio drvenim daskama tako da podsjeća na cool kućicu na drvetu. Takođe, instalirao je i prugu za modele vozova, a ispod je tkođe prostor za igru.

Toboganom iz kreveta

Znate li klinca koji ne bi volio iz kreveta izlaziti toboganom? Sumnjamo! Plus, sipod ovog kreveta je prazan prostor za igru i skrivanje.

Zid za penjanje

Sati i sati igre, zabave i smijeha koje donosi jedan obični, djeci prilagođen zid za penjanje.