Djeca sagradila “svemirsku stanicu” usred šume

Kada spomenete termin Intergalaktička svemirska stanica, prva asocijacija bi svima vjerovatno bila da je riječ o nekom NASA-inom projektu, ali malo ko bi vam povjerovao da je riječ o projektu djece iz New Hampshirea u SAD-u.

Naime, više od 90 dječaka i djevojčica, uzrasta od 10 do 18 godina, uz pomoć umjetnika Shing Yin Khora, uspjeli su u samo sedam dana napraviti takozvanu stanicu za spašavanje, prenosi BoredPanda.

Riječ je o projektu za djecu iz ove savezne američke države, koja tokom ljeta u Beam kampu uče raznovrsne životne vještine, koje primjenjuju na kraju kampa u izradi određenih projekata.

Ovog puta djeca su primijenila naučene vještine iz scenske stolarije, farbanja, interaktivne elektronike, gipsanja kako bi kreirali impresivnu stanicu za spašavanje. U ovom objektu napravljena je i posebna, impresivna sci-fi instalacija, koja omogućava da se osjećate kao da ste u svemirskoj stanici iako ste usred šume.

Tako ćete, u ovoj stanici moći pronaći rekvizite koji podsjećaju na svemirsku opremu, a djeca su napravila i posebnu predstavu kako bi prezentirali vanzemaljska iskustva u ovoj stanici.

intergalakticka_stanica_sad_boredpanda1 intergalakticka_stanica_sad_boredpanda2 intergalakticka_stanica_sad_boredpanda3 intergalakticka_stanica_sad_boredpanda4 intergalakticka_stanica_sad_boredpanda5 intergalakticka_stanica_sad_boredpanda6 intergalakticka_stanica_sad_boredpanda7 intergalakticka_stanica_sad_boredpanda8 intergalakticka_stanica_sad_boredpanda9 intergalakticka_stanica_sad_boredpanda10

radiosarajevo.ba