ASTRO je kućni robot koji čuva vaš dom i radi sve šta poželite

Robot za domaćinstvo, je napokon tu!

 

Foto: amazon

Amazon je nedavno predstavio svog kućnog robota po imenu Astro, koji, priznaćete, neodoljivo podseća na Piksarovog junaka Volija (Wall-e). Da stvar bude još zanimljivija, ovo malo čudo tehnike radi na tri točka i to tako što prednja dva sprečavaju da se zaglavi, dok treći diktira tempo dok se kotrlja i okreće po površini.

Astro radi zahvaljujući Alexa sistemu pametne tehnologije za dom, i dizajniran je s namjerom da vam pomogne u kućnim poslovima. Dolazi sa kamerom koja se podiže kako bi pripazila na djecu i kućne ljubimce, a istovremeno nadgledala bezbjednost vašeg doma. Samim tim, svaka sumnjiva radnja ili eventualni upad u domaćinstvo označava uzbunu za ovog mališana koji vam odmah šalje hitno upozorenje da se nešto dešava.

Osim ovih pogodnosti, glasovno kontrolisani robot vas može pratiti po cijeloj kući i puštati muziku ili prikazivati serije kao i sav TV program na svom ekranu od 10” osetljivom na dodir. Astro takođe dolazi i sa sistemom za prepoznavanje lica, a u njegovom zadnjem dijelu nalazi se i mali prostor za odlaganje lakših stvari koje može transportovati iz jedne prostorije u drugu.

Na dugom spisku njegovih funkcija nalazi se i stvaranje mape izgleda vaše kuće a sve u cilju lakšeg prepoznavanja objekata, a ako vam ni to nije dovoljno onda smo sigurni da će vas obradovati vijest da sa ovim malenim robotom možete i ćaskati ali i dobijati obavještenja o svim dešavanjima u svijetu.

Za početnih 1000 dolara (kolika mu je trenutna cijena) Astro obećava mnogo zabave, zar ne?

Izvor: homecrux