Dio aviona pretvorili u fotelju

Od sada možete ugodno sjediti u poklopcu motora Boeinga 747 zahvaljujući dizajnerima iz kompanije Fallen Furniture. Kompanija je specijalizovana za izradu namještaja od stvarnih dijelova aviona tako da će svi obožavatelji moćnih letjelica imati prilike dobiti spoj inženjerske kvalitete aviona te ljepote i funkcionalnosti industrijskog dizajna namještaja.

Konkretna fotelja nazvana je 737 Cowling Chair i sigurno neće proći neprimjetno ni u jednom domu, posebno kad uzmete u obzir da je zaista zapanjujućih dimenzija.

Ovo umjetničko djelo visoko je dva i široko dva metra, što bi moglo predstavljati problem kod unosa takvog komada namještaja u samu prostoriju. Vanjski dio fotelje savršeno se nadopunjava s crnom kožom u unutrašnjosti, a kad uzmete u obzir da se ova neobična fotelja nalazi na podnožju od aluminija koje se okreće, potpuno je jasno da je riječ o savršenom spoju umjetnosti i udobnosti te potpunog luksuza.

Eklektičan spoj naoko nespojivog i hladnog aviona s toplinom i ugodom nečijeg doma daje potpuni zaokret u definiranju privlačnosti i trendova u dizajnu enterijera, a ovakav komad namještaja sigurno neće biti neprimijećen, nego će biti središte pažnje svakog doma.

24sata.hr