Denzel Vašington kupio raskošan stan od princeze

Najistaknutiji neboder u Los Anđelesu visok 42 sprata „The Century“ pokazao se posebno popularnim među poslovnim ljudima, a ovih dana u zgradi nema jedinice koja košta manje od 3 miliona dolara.

dirt

Rijana je tamo dugo živjela, a zvijezda serije „Prijatelji” Metju Peri nedavno je prodao svoj stan od 20 miliona dolara. Ali zgrada je sada dobila posebno mega-poznatog novog stanara: Denzela Vašingtona, koji je sa Poletom Vašington – svojom ženom sa kojom je skoro 40 godina u braku upravo platio oko 10,9 miliona dolara za novi stan.

Zapisi otkrivaju da je stan prodala princeza Rima bint Bandar Al Saud, unuka pokojnog kralja Fejzala od Saudijske Arabije. Popularna ličnost u svojoj rodnoj zemlji i rijetki društveni progresivac u najvišim ešalonima kraljevske porodice, Njeno Kraljevsko Visočanstvo je široko zaslužno za predvodnicu zalaganja za pravo saudijskih žena da voze automobile, a takođe je otvorena i po pitanju niza drugih pitanja rodne ravnopravnosti. Od 2019. godine, princeza Rima je postala prva žena u istoriji koja je služila kao ambasador Saudijske Arabije u Sjedinjenim Državama, što je i danas.
Što se tiče novog stana u „The Century“ neboderu to su zapravo dva stana koje je još 2013. godine, princeza Rima platila oko 8,9 miliona dolara. Zatim je potrošila još jedno malo bogatstvo da spoji dva stana u jedan stan veličine vile, zajedno sa šest spavaćih soba i osam kupatila na preko 800 kvadratnih metara.

Viktorija Montana je odgovorna za eklektične enterijere stana, koji su dizajnirani da ugoste sofisticiranog vlasnika koji voli luksuzni način života. U zgradi stanari uživaju u pogodnostima kao što su konsijerž koji radi non-stop, ulaz sa ogradom i restoran sa pet zvijezdica Hinoki & The Bird.

Sa svojim blijedim zidovima i visokim plafonima, stan se čini čak i većim nego što sugeriše njegovih 800 kvadratnih metara. Postoje brojni prostori za sjedenje, a stakleni zidovi preplavljuju prostorije prirodnim svjetlom. Kombinovana porodična soba sa trpezarijom izlazi na natkrivenu terasu preko kliznih staklenih vrata.

Kuhinja jasno daje prednost funkciji u odnosu na formu, i opremljena je modernim uređajima. Pored glavne trpezarije, postoji nekoliko drugih kutaka za doručak i mjesta za sjedenje za ležernije obroke.

Svih šest spavaćih soba imaju svoja kupatila, a glavna spavaća soba je dodatno ukrašena zidovima u boji korala i prilagođenim policama. Iako se stan zapravo nalazi na jednom od nižih spratova The Century nebodera i dalje je dovoljno visoko da pokloni stanovnicima panoramski pogled na grad.