Stambeni kompleks koji oduzima dah: Stoji na stijenama s fantastičnim pogledom na more i otoke

La Muralla Roja, odnosno “Crveni zid”, naziv je stambenog kompleksa koji privlači pozornost jarkim bojama svojih vanjskih zidova.

 

Ricardo Bofill Taller de Arquitectura La Muralla Roja Calpe Spain_

Nalazi se na stijenama obalnog gradića Calpe u Španjolskoj. Sagrađen 1973. godine prema nacrtima arhitekta Ricarda Bofilla, La Muralla Roja još izgleda iznimno moderno i atraktivno. Nastao po uzoru na arapsku arhitekturu nalikuje na utvrdu koja se poput ružičaste siluete izdiže iznad stijena. Izražajna geometrija brojnih prolaza, terasa i katova ovog kompleksa podsjeća na lavirint u kojem bismo se rado izgubili, uživajući u suncu i fantastičnom pogledu na more i obližnje otoke.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EARTH (@earthbestshots)

Niz povezanih terasa na koje pristup ima 50 stanova koji se nalaze u ovom kompleksu dodatno oblikuje zanimljiv izgled ove građevine, a na krovnim terasama nalaze se solariji, bazen za plivanje i sauna u kojima mogu uživati svi stanari. Vanjski zidovi obojeni su u različite nijanse crvene i ružičaste kako bi se stvorio odličan kontrast s okolinom, a kombinacijom njihovih različitih nijansi dobiva se iluzija dubine prostora. Zidovi okrenuti prema unutrašnjosti kompleksa u pojedinim su dijelovima građevine obojeni u različite nijanse plave, čime se dodatno naglašava upečatljivost ove arhitektonske poslastice.

 

Ricardo Bofill Taller de Arquitectura La Muralla Roja Calpe Spain

 

Ricardo Bofill Taller de Arquitectura La Muralla Roja Calpe Spain

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EARTH (@earthbestshots)

Planirate li posjetu Španiji, možete unajmiti i jedan od stanova u kompleksu La Muralla Roja preko stranica Airbnb ili Booking.com.