Da kupatilo zablista

Težite da dom opremite tako da odiše stilom i dobrim ukusom i treba vam savjet stručnjaka? Ako ste se našli u ovoj rečenici, pročitajte savjete i trikove koje koriste najbolji dekorateri za opremanje enterijera. Neki se odnose na savjete pri gradnji i opremanju, a neki na sitne trikove koji ne traže novčana ulaganja, a prostor čine drugačijim, ugodnim i ljepšim.

Crna je dobitna boja

lovely-creative-black-and-white-tile-in-bathrooms-remodel-ideas

Crna boja nema konkurenciju kada je riječ o uređenju glamuroznog i elegantnog kupatila. Ako imate veće kupatilo ili kupatilo s prirodnom svjetlošću, ne izbjegavajte primjenu crne boje. Pa čak i kada je malo kupatilo u pitanju, kombinovanjem crnih pločica sa bijelim ili šarenim možete doći do dobitne kombinacije.

Miks stilova

small-cream-bathroom

Sigurno ste puno puta vidjeli elegantna kupatila s raskošnim ormarićima od punog drveta, ogledalima sa bogato dekorisanim ramovima ili kristalnim lusterima. Igrajte se miješanjem stilova, dovoljan je jedan upečatljiv element, koji neće smetati modernim sanitarijama, a koji će kupatilu dati sasvim novi izgled.

winning-vintage-mirror-wall-decohubs-bathroom-wall-mirrors-800x1067

Suptilno kombinovanje stilova i neobavezno povezivanje stilskih različitih dekora je sigurno najzastupljeniji način dekora, posebno onih koji idu u korak s trendovima. Cilj je da se pomoću maštovitih rješenja dobije jedinstven prostor koji predstavlja nešto sasvim novo i lično.

Mekane teksture

Bathroom Carpets (3)

Kupatila opremamo keramičkim pločicama i sanitarijama. Koliko god bili ugodnih boja i dezena, to su ipak hladni elementi koje je potrebno “ublažiti” tkaninama. Neka tkanina za podnu prostirku bude mekana i nježna, kao suprotnost hladnim sanitarijama i pločicama.

Namještaj

Gallery-of-Modern-Shabby-Chic-Bathroom-Chair

Za one kojima kvadrati nisu problem, namještaj u kupatilu je nešto neočekivano i iznenađujuće prijatno. Samo jedna udobna stolica može od hladnog i sterilnog kupatila napraviti toplu i prijatnu atmosferu.

Umjetnosti je mjesto i u kupatilu

Shell-Art-in-Bathroom

Kupatilo je mjesto za opuštanje, spremanje i uređivanje. Ne samo da će izgledati lijepo i moderno, nego ćete se i vi prijatnije osjećati dok provodite vrijeme u njemu ako zidove dekorišete zanimljivim uramljenim slikama. Ovo je trend koji je već dugo prisutan u savremenim kupatilima.

Biljke

Natural-Plants-Touch-of-Modern-Home-Interior1

Unoseći biljke u kupatilo kreirate okruženje koje reflektuje smirenost i naklonost prirodi. Ne samo da će “oživjeti” prostoriju, biljke su dobre za kupatila i za pročišćavanje vazduha. Naravno, potrebno je izabrati biljku koja dobro podnosti vlagu.

Detalji

Na vidno mjesto grupišite nekoliko dekorativnih sitnica. Lijepi, mirisni sapuni, svijeće, prefinjene bočice za kozmetičke preparate i pribor, a ponekad i vaza sa svježim cvijećem, učiniće da vaše kupatilo izgleda prijatno sa detaljno osmišljenim dekorom.

DSCN1655