Uz “Moja Kravica” mlijeko obilježen Svjetski dan majki u Banjaluci i Bijeljini

Kompanija “Mlijekoprodukt” d.o.o. iz Kozarske Dubice koja posluje u okviru najveće regionalne kompanije za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda – Imleka, organizovala je dva atraktivna događaja u čast svih majki.

U sklopu promocije mliječnog brenda „Moja Kravica“, na gradskim Trgovima u Banjaluci i Bijeljini postavljeni su info pultovi i zabavni kutak gdje su najmlađi imali priliku da crtaju i prave poklone za svoje majke. Tom prilikom djeca su pokazala majkama koliki je njihov značaj i koliko je jaka ljubav koja ih po vezuje.

Sa banjalučkim majkama i djecom družio se i pedijatar, dr Branislav Lolić, koji im je govorio o značaju konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda počevši od samog začetka djeteta u majčinoj utrobi, pa dalje tokom svih faza rasta i razvoja djeteta.

„Kravlje mlijeko je izuzetno važna namirnica u ishrani djece. Ono je odličan izvor bjelančevina, kalcijuma i fosfora. Preporuka je da se dnevno unosi pola litre mlijeka -šolja ujutro, šolja kasno popodne, a obavezno barem jedna šolja dnevno. U ishrani djece i odraslih veoma su korisni i jogurti, posebno sa probiotikom, kao i sir, pavlaka, namazi”, kazao je dr Lolić.

Marketing Menadžer „Mlijekoprodukta“, Vlado Sandić,  istakao je da ova kompanija kroz svoj portfolio kao i kroz planove za širenje postojećeg portfolia naročito posvećuje pažnju potrebama i željama upravo ovih kategorija našeg društva, djeci i majkama.

„Život ne počinje sa uputstvom, život počinje sa majkom! Ova fraza upravo oslikava važnost majke za svakog od nas, od samog rođenja pa kroz cijeli život. Neprocenjiva i univerzalna važnost majke i djeteta nas je inspirisala da sa Moja Kravica mlijekom obilježimo Dan majki i iskoristimo priliku da još jednom istaknemo veliku važnost mlijeka za sve uzraste, a naročito za djecu.“

Prolaznicima na banjalučkom Trgu Krajine i Trgu Kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini dijeljeni su proizvodi Moja Kravica, a najmlađi prolaznici naročito su se obradovali čokoladnom mlijeku „Moja Kravica“.

Svjetski dan majki obilježava se u brojnim  zemljama širom svijeta u slavu majki, majčinstva i uticaja koji majke imaju na svako društvo.

imlek05

 imlek11

Bijeljina 1

Bijeljina