Čokoholičari, ovo je Ruby: Napravljena potpuno nova vrsta čokolade

Stručnjaci za proizvodnju čokolade u švicarskoj tvrtki Barry Callebaut nedavno su predstavili prvu novu vrstu prirodne čokolade nakon više od 80 godina. Nakon mliječne, tamne i bijele sada stiže crvena čokolada!

Iz kompanije kažu da su koristili rubinski kakao kako bi stvorili poslasticu koja pruža “intenzivan senzorni užitak”  i “potpuno novi doživljalj okusa koji nije ni gorak ni mliječan ni sladak”.

Nova čokolada nazvana Ruby po svojoj karakterističnoj crvenoj boji, tek je četvrta vrsta čokolade ikada napravljena još od bijele verzije iz 1930-tih godina, a u kompaniji se nadaju da će biti pun pogodak među ljubiteljima čokolade.

crvena cokolada

Okus i boja ove čokolade su sasvim prirodni, bez dodavanja bobičastog voća, aroma i aditiva.

“Osvježava i  ima kremastu teksturu tako laganu da ne shvatate da jedete čokoladu, što znači da ćete je moći jesti više od konvecionalne čokolade”, rekao je čokoladni stručnjak Angus Kennedy za The Sun.

Iako ostaje da se vidi je li to samo marketinški potez ili najavljuje novu vrstu čokolade koja će biti široko rasprostranjena kao i druge, činjenica da je djelo najvećeg proizvođača čokolade i proizvoda od kakaa je obećavajuća.