Česma koja radi sve za vas

Pametna česma (Smart Faucet) kompanije “iHouse” oduševiće sve koji ne propuštaju priliku da uživaju u čudima tehnologije, čak i u kupatilu.

Ova česma je dovoljno pametna da automatski podešava boju i temperaturu vode u zavisnosti od toga ko je koristi, a sve to je moguće zahvaljujući ugrađenoj tehnologiji za prepoznavanje lica.

Tako svaki ukućanin može da kreira svoj profil i odabere temperaturu vode koja mu najviše odgovara i svaki put kada se približi česmi ona će mu se automatski prilagoditi zahvaljujući ugrađenom kalemu za unutrašnje grijanje koji ima zadatak da brže zagrije vodu po potrebi.

Osim toga, česma ima i ugrađeno LED svjetlo, koje mijenja boju od plave do crvene u zavisnosti od temperature vode i na taj način kreira prikladan ambijent.

I to nije sve. “Smart Faucet” je prva česma na svijetu koja je povezana s internetom i opremljena “touchscreen” ekranom, pa uz nju ni dok perete zube ne morate da “gubite vrijeme”, već vrlo jednostavno možete provjeriti svoj kalendar, e-mail, vremensku prognozu…

Smart-Faucet-by-iHouse-1

252073_snHDcVSsLTHQkESslSCctEbPh