Brzo i lako do lijepih ukrasa: Pet proljetnih ideja koje neće narušiti kućni budžet

Brzo i lako do lijepih “uradi sam” ukrasa za vaš dom.

Poznato je da je proljeće prava inspiracija za sve koji vole estetiku, pa tako i uređenje doma. U ovom razdoblju nalazimo na mnoge odlične ideje i savjete kako nešto napraviti u životnom prostoru, možda učiniti neki makeover, osvježiti kutak ili određenu prostoriju ili, pak, svojim rukama izraditi lijepi ukras.

– Velika sam ljubiteljica prirode, pa se tako u većini svojih DIY projekata držim mota recikliraj i prenamijeni, odnosno recycle and reuse. Budući da je konačno došlo ovo prekrasno doba raskošnih boja u prirodi, i šarenih buketića koji krase naše interijere, odlučila sam izraditi i pokazati vama pet ideja recycle and reuse posuda za cvijeće – kaže Nikolina i dodaje kako se tu zapravo radi o prenamjeni staklenih boca, konzervi, kutija i staklenki, odnosno ambalaža različitih proizvoda u korisne i efektne detalje koji će krasiti dom.

– Za izradu ovih jednostavnih, pomalo vintage vaza i posuda neće biti potrebno mnogo – ponešto vune ili jute, pokoja čipkasta trakica, zlatni sprej i naravno cvijeće koje će u ove posudice doći kao šlag na ovu priču – poručuje Nikolina Jurišić.

Evo, što je sve Nikolina lijepo izradila.

1. Zlatna vaza načinjena od zelene boce u kombinaciji sa zlatnim sprejem

2. Zlatna vaza napravljena od staklene boce, jutene špage i zlatnog spreja

3. Vunena vaza načinjena od kutije Pringlesa, vune i malo čipkane trake

4. Posuda za cvijeće načinjena od konzerve i jutene špage

5. Viseće vaze napravljene od malih staklenki, jutene špage i grane bora.

(Jutarnji.hr, FOTO: Nikolina Jurišić)