Boje koje oblikuju vašu energiju: važnost boja u feng šuiju

Najlakši način da se život pokrene jeste da se energija specifičnih feng šui boja dovede do željenih rezultata.

Boja je veoma moćna, jer je izraz svjetlosti, a previše domova i kancelarija su “gladni” svjetlosti. Dakle, unesite živahnu svjetlosnu energiju sa prelijepim feng šui bojama – kažu stručnjaci. Jedan od osnovnih principa feng šuija je princip pet elemenata: drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Ovi feng šui elementi međusobno djeluju na određene načine koje obično definišemo kao produktivne ili destruktivne cikluse.

Elementi i njihove boje:
Svaki feng šui element je predstavljen specifičnom bojom, a to je ujedno i najlakši način da se koristi princip pet elemenata kako bi se donosi više harmonije u vaš dom. Evo kolorne podudarnosti svakog od pet feng šui elemenata:

  • DRVO: zelena, braon
  • VATRA: crvena, jarko žuta, narandžasta, ljubičasta, ružičasta
  • ZEMLJA: svijetlo žuta, pijesak, svjetlo braon
  • METAL: bijela, siva
  • VODA: plava, crna

Znati kako koristiti boju kako bi ojačali i uravnotežili energiju vašeg doma je kompleksan feng šui zadatak, ali uvijek ima osnova za to. Pravo postavljanje feng šui boja je definisano bagua ili feng šui energetskom mapom vašeg prostora.

Da bismo vam pomogli da razumijete kako najbolje izraziti pet feng šui elemenata u vašem domu ili kancelariji, uzećemo za primjer južno feng šui bagua područje vašeg doma. Energija južnog feng šui bagua područja je povezana sa vašom slavom i reputacijom u društvu. Bolji prevod je svjetlost ili unutrašnja vatra.

Energija južnog feng šui bagua područja je takođe povezana sa slikom koju projektujete na druge ljude, ili sa vašim identitetom u očima drugih, kao i koliko dobro možete da održavate sopstvenu svjetlost – vaš identitet i vrjednosti. Feng šui element juga je vatra, a feng šui boje koje ga izražavaju su crvena, ljubičasta, ružičasta, žuta i narandžasta.

Dakle, želite da održite snažnu energiju vatre, što znači da je najbolje izbegavati plave ili crne dekorativne predmete u južnom feng šui bagua području vašeg prostora. Zašto da izbjegavate plavu i crnu boju u južnoj oblasti bagua? Zato što plave i crne boje imaju energiju elementa vode, a voda spušta element vatre na jugu u destruktivnom ciklusu.

Zelena boja je odlična za poboljšanje zdravlja i balansiranje porodičnog života kada se koristi u istočnom feng šui bagua području vašeg doma. Plava boja je veoma dobar feng šui izbor u oblasti severne bagua mape kako bi podržala energiju rasta vaše karijere ili u istočnim (zdravstvenim / porodičnim) i jugoistočnim (bogatstvo / novac) područjima.

Imajte jake žute boje u južnom feng shui bagua području za sretna okupljanja i dobra vremena. Čista bijela boja na zapadu feng šui bagua područja (kreativnost i deca) će donijeti podršku energije za sve vaše kreativne napore. Prije upotrebe specifičnih boja u vašem domu, budite sigurni da proučavate obrasce svjetla tokom dana u sobi.

Uvjerite se da izabrana feng šui boja ima dobar odnos sa ostalim “stanovnicima” vašeg doma, kao što su namještaj, dekorativni predmeti, umjetnost, itd.