Roche Bobois donosi najživopisnije šarene pruge u vaš dom!

Specijalno za Međunarodni sajam namještaja u Milanu, čuveni francuski brend Roche Bobois udružio je snage sa portugalskom umjetnicom Džoanom Vaskonselos.

Umjetnica Džoana Vaskonselos dizajnirala je cjeli štand Roche Bobois na Međunarodnom sajmu namještaja u Milanu kako bi prikazala svoju najnoviju kolekciju za unutrašnju i spoljašnju upotrebu za brend, nazvanu Bombom. Sa Bombomom, umjetnica i vajarka je zamislila ukusnu kolekciju sofa “tečnih” i organskih oblika, koje se mogu komponovati i dovršiti po želji.

 

Roche Bobois

Hromatski izbori odražavaju njen optimizam i kreativnost: odlučne, svježe, oštre ili duboke boje povezane crnom koja ih s jedne strane ujedinjuje, a sa druge pojačava kontrast. Nasloni, svi pokretni i nezavisni, slobodno podvlače svaku sofu, omogućavajući svima da kreiraju sopstveni komfor.

 

Roche Bobois

Portugalska umjetnica koja živi i radi u Lisabonu je od sredine ‘90-ih ona redovno izlagala svoje radove na međunarodnoj sceni. Zanimljivo je pomenuti da ona svojim radom dovodi u pitanje status žena, potrošačkog društva i kolektivnog identiteta, te da u svom radu akcenat redovno stavlja na zanatske tradicije. Kada je u pitanju saradnja sa francuskim brendom, umjetnica se još jednom prihvatila izazova dizajniranja komada koji će, kako sama kaže, “komunicirati sa širom publikom”.