“Niti jedan proizvod s potpisom Apple nije posvećen toliko inovaciji kao Apple.” rekao je prilikom prezentacije CEO kompanije, Tim Cook te je nadodao “Promijenili smo gotovo sve na novom modelu iPhonea.”

Iako su najavljene velike promjene, modeli iPhone 6s i 6s plus zapravo su dorađene verzije postojećih. Samo kućište telefona dobilo je na težini i minimalnoj debljini od +0.3 mm radi nove 3D Touch tehnologije koja raspoznaje snagu pritiska prsta. Zahvaljujući njoj mijenjaju se neke opcije rada s telefonom tj. moći ćete brže premotavati video jačim pritiskom. 3D Touch tehnologiji će se prilagoditi i nove aplikacije kao što su Facebook, Instagram, Dropbox i WeChat. Dizajn telefona ostao je potpuno isti osim što smo dobili ružičastu verziju, za sve one koji se vole istaknuti.

U svijetu predstavljen novi iPhone 6s

Ekrani novih verzija iPhonea, 6s i 6s plus, ostali su isti kao i njihovim prethodnicima. To su visoko kvalitetni IPS ekrani, dijagonala 4.7″ (326 ppi) i 5.5″ (401 ppi) čime je razlučivost ostala jednako kvalitetna. Novost poboljšanih modela je nova kamera sa 12 mp koja sada može snimati 4K video uz mogućnost snimanja live fotografija odnosno kratkih video isječaka u trajanju od sekunde prije i poslije fotke. Apple je u prednju kameru ugradio pojačanu svjetlinu ekrana odnosno Retina Flash koji poboljšava kvalitetu fotografija u mraku dok stražnja ima True Tone LED flash.

U svijetu predstavljen novi iPhone 6s

Velika novost po pitanju performansi su dva nova čipseta koji će doprinijeti brzini grafika i odličnim 3D igrama, a ugrađen je M9 korprocesor, što će bitno doprinijeti uštedi baterije. Apple iPhone 6s i 6s Plus dolaze u poznatim konfiguracijama: 16 GB, 64 GB i 128 GB.

Cijene novog modela iPhone 6s počinju od 199$, a iPhone 6s plus 299$. Prednarudžbe počinju 12. septembra dok će prvi modeli širom svijeta stići 25. septembra.

U svijetu predstavljen novi iPhone 6s

U svijetu predstavljen novi iPhone 6s

U svijetu predstavljen novi iPhone 6s

U svijetu predstavljen novi iPhone 6s

 

Izvor – buro247.hr/lifestyle/tehnologija/u-svijetu-predstavljen-novi-iphone-6s.html