Internet ismijava Apple-ove bežične slušalice

Najiščekivaniji septemarski događaj za ljubitelje Apple-a, i gadgeta generalno je predstavljanje nove generacije iPhone uređaja i Apple Watcha.

Iako se prilikom svakog predstavljanja svojski  trude ostaviti utisak kako uvijek stiže nešto revolucionarno i nikad dosad viđeno, ovoga puta nisu bili najuspješniji, a predstavljanje jednog noviteta izazvalo je prilično negativne reakcije. Radi se o AirPods, bežičnim slušalicama.

bezicne-slusalice-apple

Klasične slušalice sa žicom, jednostavne za korištenje i univerzalno kompatibilne, Apple je zamijenio sa AirPods slušlicama koje će s novim modelom iPhonea raditi jedino spajanjem s Lightning konektorom ili Bluetothom.

Ali, pravu navalu bijesa izazvala je najava da Apple sljedeći mjesec lansirati bežične slušalice po cijeni od 159 dolara.

Phil Schiller, šef marketinga u Appleu je istakao da “Razlog da se krene dalje svodi se na jednu riječ – hrabrost – da krenemo naprijed i napravimo nešto bolje. Naš tim ima mnogo hrabrosti”, izjavio je.

“Za uklanjanje ulaza za slušalice ne treba hrabrosti. Ono zašto treba hrabrosti je odluka da AirPods naplaćujete 159 dolara” samo je jedan od bijesnih komentara na Twitteru.

 

Novinar tech bloga Gizmodo isprobao je AirPods i prema njegovim utiscima, dizajn AirPodsa nikoga neće oboriti s nogu, ali zvuk je prilično čist a baterija bi trebala izdržati oko pet sati.

“Iako dosta dobro sjednu, neće odgovarati svakome uhu”, istakao je i dodao: “U mojim ušima, AirPods dobro i dosta sigurno stoji, što je važno kod tako skupih slušalica. Ali, ipak ne bih otišao s njima na trčanje”, zaključuje on.

Twitteraši izražavaju zabrinut po pitanju sigurnosti bežičnih slušalica, jer smatraju da bi ih djeca lako mogla progutati, a neki tvrde da su totalno nepraktične jer će ih ljudi svugdje i stalno gubiti.

Vrlo brzo AirPods su postale predmet ismijavanja.