5 vrhunskih hotela na svijetu s najimpresivnijim bazenima

U nadi na novu godinu počnemo samanje ograničenja i više putovanja po svijetu, donodimo vam  najimpresivnije hotele koji su se  zahvaljujući svojim nevjerovatnim bazenima.

 

Grand Hotel Tremezzo, jezero Komo, Italija

The Grand Hotel Tremezzo se nalazi na jezeru Como u Italiji i predstavlja pravi raj.  Bazen impresivnog hotela se veoma razlikuje od ostalih, jer se nalazi doslovno u moru, dajući osećaj autonomnog okruženja. Bonus, iza hotela se nalazi još jedan bazen, za one koji žele više privatnosti.

 

 

Odmaralište Lake Argyle, Zapadna Australija

Na krajnjem sjeveru Zapadne Australije, u udaljenom Kimberliju, nalazi se drugi najveći vještački rezervoar slatke vode u Australiji. Ovaj “Eden” se ugnezdio u neravnom pejzažu dugim milijardama godina. Bazen od 35 metara (114 stopa) odmarališta je impresivan, a pogled koji pruža je najsanjiviji kome smo se ikada divili. Ako ste tamo, zalazak sunca je ono što će vas najviše očarati, dok je ova destinacija idealan izbor za parove – i ne samo.

 

 

The Silo Hotel, Južna Afrika

Hotel  Silo se nalazi u Kejptaunu, na obali Viktorije i Alfreda, i smješten je iznad Zeitz muzeja savremene umjetnosti Afrike (MOCAA). Hotel sebe naziva “proslavom umjetnosti, stila, arhitekture i dizajna”. Impresivni bazen na krovu ima staklene stranice i neuporediv pogled na Stolnu planinu i Lavlju glavu, kao i na Atlantski okean i horizont grada. Zalasci sunca odatle su očaravajući i nezaboravni!

 

 

Hotel du Cap-Eden-Roc, Francuska

The Hotel de Cap-Eden-Roc se nalazi između turističkom gradu Cannes i Nice na Azurnoj obali (Francuska rivijera). To je popularan hotel koji često posjećuju poznate ličnosti. Njegov bazen jedan je od najpoznatijih u svijetu i nalazi se na rubu impresivnog zdanja, a odozgo daje osjećaj da postaje “jedno” sa morem. Relaksacija, luksuz i visoka estetika su protagonisti i jedino je sigurno da će takvo putovanje biti nezaboravno!

 

 

Viceroy Los Cabos, Meksiko

The  Viceroy se nalazi u San Jose del Cabo u Baja California Sur. Luksuzno odmaralište ima bioskopski pogled i impresivnu arhitekturu gde god da skrenete pažnju. Miguel Angel Aragonés dizajnirao je ovaj hotel da veliča čaroliju mora. U stvari, voda je omotana oko zgrada odmarališta, čineći da izgledaju kao da plutaju. Postoji zbirka od pet zakrivljenih bazena, ili “vodenih ogledala”, kako ih zovu, koji se protežu preko pučina i dalekog horizonta. Nikada prije putovanje u Meksiko nije bilo tako primamljivo!