Biljke koje će ove godine donijeti sreću i prosperitet vašem domu

Dolazak nove godine nagovještava nove prilike i životne izazove, koji su pred nama i radujemo se što ćemo ih učiniti “dio” svakodnevnog života. U ovo vrijeme, provodeći više vremena kod kuće, početak se može napraviti malim promjenama u našim ličnim prostorima koje će nas osvježiti i podići raspoloženje. Najbolji način je naravno dodavanje biljaka u svaki kutak, kako bi se dale note svježine i boje.

 

Mirni ljiljan ili Spatifilum

 

 

Jedna je od “najtežih”, ali jedna od najljepših biljaka za vaš dom. To je sobna biljka sa impresivnim bijelim cvjetovima koji stvaraju prekrasan kontrast s tamnozelenim listovima. Osim toga, nešto što će vas oduševiti je to što ova biljka ima sposobnost čišćenja vazduha u kući, a ujedno i naše kancelarije od zagađivača zraka i otrovnih materija.

 

Krizantema

 

 

 

Kažu da su krizanteme nosioci blagostanja i pozitivne energije i pogodne su za mjesta gdje postoji stalna napetost. Odaberite da ih uključite u svoju dekoraciju i unesite proljeće u svoje prostorije ranije. Hrizanteme možete pronaći u raznim nijansama poput bijele, ružičaste, tamno crvene i žute.

 

Bonsai

 


Bonsai donose finansijski prosperitet, sreću i osiguravaju čistiju atmosferu. Uobičajeno je da ga postavite u kancelarijske prostore ili čak u nekeuglove vašeg doma koje želite samo obnoviti i dodati boju. Bonus, dobar je izbor za vas koji preferirate minimalističke linije u dekoraciji.

 

Dalija

 

Dalija je prekrasan cvijet koji može skinuti ukras vašeg doma. Njegovi impresivni cvjetovi imaju prečnik od 20-30 cm i rastu na dugim cvjetnim stapkama. Postoji velika raznolikost u pogledu njihovih boja, tako da možete odabrati onu koja odgovara vašem prostoru. Nešto što možda ne znate je činjenica da ima način da obnovi i očisti auru prostora, pa ga vrijedi izabrati.

 

Orhideja

 

Još jedna vrlo impresivna sobna biljka koja će vam donijeti puno sreće! Prema pravilima Feng Shuija, ima jedinstvenu sposobnost da donese sreću i prosperitet u vaše ljubavne veze. Konkretno, jača vezu u postojećim vezama, istovremeno povećavajući šanse za pronalaženje prave ljubavi. Možda će zahtijevati dosta njege, ali svakako vrijedi dodati barem jednu saksiju u svoj dom.