Polirani “BX Kamen” odlično rješenje za uređenje enterijera

Prirodni kamen je građevinski materijal pogodan za dizajn enterijera. Donijeće toplinu i šarm vašem domu ili poslovnom prostoru.

Dizajneri enterijera preferiraju prirodne materijale, a bezvremenski ukras je ključan ako želite da vaš enterijer traje. Održivi proizvodi kao što je prirodni kamen na vrhu su popisa vječnih stilova.

Ukoliko je kamen materijal koji odgovara vašem stilu, onda je definitivno najbolji izbor prirodni “BX Kamen”.

To je materijal koji nikad ne izlazi iz mode, a ogroman raspon boja, jedinstvenost svakog komada i dostupnost u više završnih obrada čini “BX Kamen” popularnim kod arhitekata, dizajnera, ali i kupaca već godinama.

Neda Oroz, menadžer prodaje iz ove kompanije kaže da “BX Kamen” od drugih izdvaja mogućnost obrade ovog materijala na najrazličitije načine.

“Različite vrste kamena mogu da se obrađuju na različite načine. Uglavnom karakteristike kamena određuju da li može da se polira, štokuje, pali, tumba itd. Nije svaki kamen podložan svakoj obradi, neki materijali su čvršći, neki mekši, neki su više, a neki manje porozni”, navodi Oroz i dodaje da po karakteristikama “BX Kamen” dozvoljava gotovo sve načine obrade.

“Naš kamen je podložan različitim obradama kao što su poliranje, štokovanje, paljenje, pjeskarenje, tumbanje, cijepanje, četkanje, brušenje, kao i kombinovanje različitih obrada”, kaže ona.

Poliranje je, prema njenim riječima, obrada koja možda i najviše ističe ljepotu kamena i jedinstvenost svake ploče.

“Polirani kamen je svakako jedan od najviše korištenih, pogotovo kada se radi o uređenju enterijera. Sam proces poliranja kreće od kalibracije, tj. kamen se siječe na određenu mjeru. Nakon toga se obrađuje uz pomoć brusova različitih granulacija. Glave se kreću od krupnije ka sitnijoj granulaciji. Na kraju brusova se nalazi polir koji daje sjaj. Ukoliko se teži većem sjaju, povećava se broj glava”, pojašnjava Oroz.

Polirani kamen će, bez obzira na stepen sjaja, pokazati svu svoju ljepotu.

Oroz kaže da polirani “BX Kamen” daje odlična rješenja za uređenje enterijera.

“Polirani kamen može da se koristi za podove, stepenice, klupice za prozore. Osim toga, može da se koristi za radne ploče u kuhinji, šankove i stolove. A da bi kamen zadržao i očuvao sjaj i ljepotu, važno je da se održava na pravi način. Danas postoje različita sredstva za zaštitu. Ono što je svakako najbitnije istaći je  da se ne koriste previše agresivna sredstva. Podove je dovoljno prebrisati čistom vodom, sa ne previše grubim spužvama”, naglašava ona i dodaje da ćemo pravilnim održavanjem sačuvati ljepotu kamena i obezbijediti njegovu dugotrajnost.

Raskošna i svestrana kvaliteta prirodnog “BX Kamena” omogućava da se kombinuje sa drugim materijalima u vašem domu stvarajući savremen prostor kojeg odlikuje dobar dizajn.

Budući da se radi o prirodnom materijalu, te ne postoje dva ista kamena, kombinacije su beskrajne, tako da kamen nudi više mogućnosti za ukrašavanje enterijera.

Ukoliko planirate renoviranje ili želite osvježiti vaš dom, kontaktirajte “BX Kamen” na broj telefona 063 943 981. Nalaze se u okolini Jajca, a više informacija dostupno je na njihovom sajtu, kao i na Fejsbuk i Instagram profilu.

(A.M.)