Umičević uoči sastanka Dodik – Putin: Mi imamo šta da ponudimo ruskom tržištu

Ugledni banjalučki privrednik, Marinko Umičević, tehnički direktor uspješne Tvornice obuće “Bema” Banjaluka i član Senata Republike Srpske, izrazio je očekivanje da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na predstojećem sastanku u Moskvi sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, razgovarati o mogućnostima za saradnju dvije zemlje, a ne samo o političkim pitanjima.

Naime, predsjednik Dodik 23. maja ove godine putuje u Moskvu na sastanak sa Putinom, a kako je najavljeno, razgovaraće se o važnim geopolitičkim pitanjima, ali i o ekonomskim projektima.

“Očekujem da će naš predsjednik Milorad Dodik razgovarati o mogućnostima saradnje, a ne samo da se bavimo politikom, jer smo mi nekada radili za Rusiju. Pravili smo cipele za rusko tržište, tekstil i mnoge druge proizvode. Plaćanje je bilo kliringom, odnosno naftom, a mi i sada imamo proizvode koje možemo ponuditi ruskom tržištu”, poručio je Umičević, koji sa uspjehom skoro dvije decenije vodi Tvornicu obuće “Bema”, koja je izrasla u privrednog giganta i jednog od simbola Banjaluke i Republike Srpske, koja ima značajnu reputaciju kod inostranih partnera.

Umičević, koji je priznati sportski radnik, angažovan volonterski u većem broju sportskih klubova i saveza, te jedan od najvećih donatora domaćeg sporta, zajedno sa tvornicom koju vodi, dodao je da bi trebalo obnoviti i sportske veze i saradnju koja faktički ne postoji, kako bi se i u tom pravcu napravio iskorak.

(N.Sp.)