5 savjeta kako vaš dom učiniti svjetlijim

Često se dešava da smo u potrazi za načinima koji će nam pomoći da prostore našeg doma učinimo svjetlijim i „življim“. Pokušavajući da stvorite upečatljiv, moderan ambijent, možete upasti u zamku grešaka koje zamračuju svaki kut, čineći ga manjim nego što zaista jeste.

U nastavku otkrijte vrhunske savjete za rješavanje ovog problema i pogledajte svoje prostore ponovo osvijetljene!

 

1. Uklonite nepotrebne komade namještaja

 

Nema razloga da svoje osobne prostore opterećujete namještajem koji vam zapravo nije potreban. Mnogo puta vjerno pratite trendove , ne razmišljajući o onima koji odgovaraju stilu vašeg doma. Bez trunke, riješite se namještaja koji vam ne koristi i samo vam oduzima prostor u vašim sobama.

 

2. Nemojte preopteretiti površine

 

 

Nikada prije koncept “manje je više” nije izgledao tako sjajan. Ako imate problem sa osvjetljenjem kuće, dovoljno je da pustite da površine unutar kuće „dišu“. Pogotovo ako su vaši prostori ograničeni kvadratom, zadržite minimalan ukras koji će omogućiti prirodnom svjetlu da prodre bilo gdje.

 

3. Bijela je jednosmjerna

 

Boje igraju veoma važnu ulogu u tome kako će izgledati konačni rezultat vašeg prostora . Nemojte birati tamne nijanse za zidove i namještaj kada su vaši prozori ograničeni, a jarko prirodno svjetlo nije dovoljno. Recite “da” bijelim ili drugim sličnim tonovima, kao što su prljavo bijela i blijedo siva. Radije iskačući cijeli dekor podebljanom bojom u dekorativnom elementu, koji će funkcionirati kao jedini komad koji ističe.

 

4. Postavite ogledala u sobe i hodnike

 

U razgovoru za AD , stručnjak za dizajn Kiva Brent tvrdi da su ogledala jedno od najlakših rješenja za dodavanje dimenzije vašem prostoru. Njihovo prisustvo u prostoriji daje iluziju paralelnog prostora, odražavajući upravo suprotnu tačku. Postavite ih čak i u hodnicima, koji obično nisu osvijetljeni prozorom.

 

5. Bazno vještačko osvetljenje

 

Čak i za one među vama čiji dom nije karakteristično prirodno svjetlo, postoje alternativna rješenja koja se mogu pokazati kao idealna za cjelokupni izgled dekoracije koju ste odabrali. Naročito u ovo doba godine, dobra je ideja zapaliti svijeće i redove sijalica, dok uživate u božićnoj sceni koju ste kreirali. Takođe, tokom cele godine možete nabaviti podne ili stone lampe , čime ćete pojačati atmosfersku auru u vašem prostoru, ali i dati dodatnu svetlost.