Kako organizovati predsoblje

Umorni ste od konstantnog nereda koji se nakuplja baš na onim mjestima koja bi trebala da budu prometna i obezbjede bolju cirkulaciju svih ukućana? Muka vam je od izgubljenih ključeva, razbacanih ceduljica i kišobrana na sve strane?
Zato ćemo  danas sa vama podjeliti par jednostavnih pravila za bolju organizaciju predsoblja koja će vam pomoći da stvari na samom ulazu uvijek držite pod kontrolom!

 

 

 

1. Spakujte vansezonske stvari

Prvo pravilo za organizovanje ulaza je razmišljanje o sezonskim karakteristikama. Nema smisla zatrpavati vrijedan ulazni prostor debelim zimskim kaputima ljeti i sandalama i torbama za plažu zimi. Dobro pogledajte svoj ulaz, uklonite sve što nije sezonski prikladno i odložite na drugo mjesto. Ovo će vam omogućiti da efikasnije koristite svoj hodnik i dobijete jasniju sliku o tome šta tamo trebate da držite.

2. Podjelite prostor za skladištenje

Kada uklonite sve vansezonske stvari, vrijeme je da procjenite raspoloživi prostor za skladištenje. Veliki ormarići ili duboke police u početku mogu izgledati kao dobra ideja, ali mogu biti i prečica do još većeg nereda. Umjesto toga, bolje je adekvatno podjeliti predsoblje i stvoriti manje prostore u kojima se pojedinačni predmeti mogu čuvati. Zatim možete ili dodeliti jednu zonu svakom članu porodice ili zone podjeliti prema vrsti predmeta – jedan za šalove, jedan za torbe, jedan za cipele i tako dalje.

3. Napravite poseban dio za ključeve i sitnice

Ulaz je jedna od najzahtevnijih oblasti u kući za organizovanje, jer prva stvar koju uradite kada uđete u dom jeste bacanje odjeće i sitnijih stvari svuda unaokolo. Svakoj od ovih stvari je potreban namjenski dom kako bi se izbjeglo gomilanje malih predmeta. Ključevi, pošta, naočare, novine, olovke, balzam za usne – pregledajte stvari koje obično završe na vašem ulaznom stočiću ili komodi i dodjelite im zaseban prostor. Osim što će hodnik izgledati urednije, ovo bi trebalo da vam pomogne da brže izađete iz kuće. Odmah ćete znati gde da pronađete svoje ključeve, novčanik i telefon, umjesto da morate mahnito da preturate po fioci punoj nereda.