Dekoracija doma sa ukusnim životinjskim printom

Upotreba ”animal printa” (životinjske šare) predstavlja kreativan pristup dekoraciji ličnog prostora, koji godinama uspješno balansira između glamura i kiča.

Leopard, zebra, tigar, zmijska šara ili neki drugi print, mogu se vrlo uspješno ukombinovati u različite stilove i time postići jedinstven efekat.

 

 

 

(Ne) volim „animal print“
Vrlo često mogu se čuti suprotni komentari vezani za enterijere uređene ovim stilom. Upravo zbog specifičnosti boja i tekstura koji vladaju, potrebno je imati poseban i izgrađen stil da bi se na pravi način postigao pravilan efekat dekoracije zebra ili leopard uzorkom.

Glavni promašaji u ukrašavanju ovim printom dešavaju se zbog prevelike upotrebe različitih životinjskih šara. Preporučuje se korištenje jedne šare za jednu stavku u prostoriji. To znači, samo zebra uzorak za dnevnu sobu ili samo leopard uzorak za spavaću.

 

 

 

Sofisticirani enterijeri

Ako se želi naglasiti samo neki dio prostorije, može se kao dekorativni element iskoristiti jastuk sa ovim uzorkom, lampa ili tepih (prostirka). Sofisticirani enterijeri koji se dobijaju poslije dekoracije izgledaju zaista vanvremenski, privlače pažnju i kreiraju posebna raspoloženja.