5 modernih načina da zamotate svoje poklone

Iako se to radi svake godine bez greške, umotavanje poklona može biti samo jedan od najzanemarenijih dizajnerskih izbora cijele praznične sezone . I iako je predodređeno da se u nekom trenutku odbaci, omot koji koristimo za ukrašavanje naših poklona – baš kao i ukras koji stavljamo na drvo, sto i kaminu – znak je brige koju polažemo na svaki aspekt proces davanja. Evo nekoliko modernih načina da pokažete ljudima koje volite koliko vam je stalo prije nego što otvore poklon.

 

Pop Sugar

Ima nešto tako elegantno u tome da bude jednostavno. Ponekad nedostatak razmetljivosti može reći mnogo više od stvari koje blistaju jače ili se više trude. Savršen primjer za darivanje dolazi u obliku ovog super-šik mat crnog papira za umotavanje. A ako ste uživali u pristupu grančicama, ravna crna pozadina koju pruža ovaj rad savršen je izlog za grančicu imele s bijelim bobicama.

 

Cox & Cox

Motiv tačkica postoji već dugo vremena. Jedna od stvari koja drži tačkice stalno na vrhu liste dizajna – posebno u vezi s prazničnim umotavanjem poklona – je lakoća s kojom se ovaj uzorak može ažurirati i podesiti. U ovom slučaju, zamjena tradicionalnih tačaka zvjezdicama zadržava privlačnost osnovnog uzorka dok dugotrajnoj ideji daje potpuno novi izgled i osjećaj.

 

Therese Knutsen

 

Jedan od najslađih trendova u prazničnom pakovanju je da svoje poklone pokrijete stvarnom tkaninom. Ljepota ove ideje je u tome što vašim poklonima ne samo da daje trenutni potres boje i uzorka, već im daje i jedinstvenu teksturu koja će ih sigurno istaći ispod drveta. A budući da se neće usitniti tokom procesa otvaranja na način na koji će to učiniti tradicionalni papir za umotavanje, omoti od tkanine mogu se sačuvati kao uspomene, uokviriti kao umjetnost ili čak koristiti u budućem DIY projektu.