Predivni jesenji vjenci

Jesenji vijenac može se napraviti od ubranog cvijeća, ali to je i odličan način da se iskoriste cvjetove koje tek počinju da venu, ali još uvijek imaju savitljive stabljike i  mogu se isplesti.

Lovorov list i slamnati cvijet posebno su dobar izbor za aranžman, jer su svi vrlo dugotrajni i dobro se suše. Boje slamnatog cvijeća djeluju gotovo nestvarno (na najbolji način) i unose osjećaj hirovitosti u vaše jesenske dekorativne ideje .

Vijenci ne moraju biti samo za vrata, oni stvaraju prekrasne dekor elemente u prostorijama, na zidovima, namještaju, pa čak i stolu u trpezariji.

Foto: Polly Wreford

 

Klasični jesenski ili božićni vijenac često može biti previše lijep da bi ga se ostavilo na hladnoći, pa ako odlučite prikazati jedan unutra, uvijek razmislite o tome kako će njegovo lišće funkcionisati s vašim interijerom. Dizajn poput ove sjemenke i mahovine ima predivno blijed i eteričan izgled, što ga čini idealnom žarišnom tačkom za tamniji kutak u vašem domu. U ovoj postavci, zakrivljeni oblik stola polumjeseca odražava kružni vijenac, dok bijela zdjela hvata istaknuta područja lišća iznad. Ako tražite druge mogućnosti za dodavanje blijedih tonova vijencu, razmislite o integriranju bijele vrijeske ili snježne jagode jer će se obje istaknuti u tamnijim područjima.

 

Foto: Polly Wreford

 

Prilikom odabira ili prikupljanja hrane za svoje lišće razmišljajte izvan zelene kutije. Dodajte neočekivan, ali i dalje naturalistički dodir dodavanjem sjemenskih glavica u vijence. Oštre siluete ovih osušenih tizica nježno su omekšane povremenim prskanjem osjetljivog lišća. Sa glavama sjemena, kada se pažljivo rukuje, možete ih koristiti godinama, a za konzerviranu mahovinu se odlučite ako želite da cijela šema bude spremna za rad i sljedeće jeseni.

 

 

 

Foto: Polly Wreford

 

Jesenski vijenci ne moraju biti uobičajeni božićni i jelov prsten, ili za ulazna vrata. Isprobajte nešto novo sa osušenim tropskim lišćem prskanim u suptilnoj jesenskoj šemi boja sa metalnim nagovještajem (poput Crvovog osušenog vijenca, gore). Dodaće dramu tokom cijele godine, gdje god da ga okačite.

 

Future

 

Prirodna, održiva vibra – s minimalnom količinom plastike i ambalaže. Jednostavan vijenac s jestivim jabukama ili kruškama koji možete napraviti u bilo koje doba godine. Svečani dodir možete dodati i crvenim bobicama gloga i šipka, koje nisu otrovne za životinje.

 

Foto: Polly Wreford

 

Hodnik je prvo područje vašeg doma koje vaši posjetitelji vide, pa je obucite impresivnim vijencem. Dizajn sastavljen od samo jedne vrste cvijeća ili lišća elegantna je opcija s dramatičnim uticajem.

 

Foto: Polly Wreford

 

Vijenci ne moraju biti simetrični. Igrajte se s podlogama različitih oblika ili stvorite neobične asimetrične dizajne raspoređujući lišće, bobice i cvijeće na dvije trećine kružne baze.