Cavalli toranj pomjera granicu luksuza u Dubaiju

Životni pad i uspon Cavalli brenda pokazali su nam da se svašta može dogoditi za samo nekoliko mjeseci…

 

Od proglašenja bankrota početkom 2019. godine, do kupovine od strane Vision Investment Company iz Dubaija u oktobru iste, slavni brend je video oba kraja spektruma. Sada, oni su ponovo u centru naše pažnje u formi interesantne arhitektonske sage – zapravo, luksuzni neboder u Dubaiju, vrijedan 545 miliona dolara, ima za cilj da oživi slavnu kuću luksuza. Cavalli toranj će imati ne manje od sedamdeset spratova, a nalaziće se u Dubai Marina, pri čemu njegova izgradnja treba da počne sljedeće godine.

 

Husein Sažvani, imućni osnivač i predsjedavajući kompanije iz Dubaija, Damac Properties, u čijem je vlasništvu Vision Investment Company, odvojio je 545 miliona dolara kako bi oživio brend koji je skoro kupio. On je izjavio: “Posvećen sam ponovnoj izgradnji Cavalli brenda i njegovom re-lansiranju na ključnim tržištima. Spremni smo da uložimo koliko god da je potrebno”.Prema navodima, Cavalli toranj će redefinisati ekstravagantni način života jer će posjedovati samo domove koji pripadaju kategoriji luksuza, višeg luksuza i super luksuza. Raskošna zdanja će biti okrenuta prema plaži, a svaki stan će imati svoj privatni bazen ili đakuzi, pri čemu mnogi od njih sadrže bazene okružene vještačkim pjeskom i zelenilom u stilu Malibua.U istinskom Cavalli stilu, enterijeri kombinuju prefinjenost, odvažnost i dragocjene materijale, a posjedovaće vodene elemente poput fontana koje će biti prisutne u čitavoj građevini, emitujući osjećaj nalik spa centrima.
Super-luksuzni stanovi podižu ljestvicu luksuza do do sada neviđenih visina dajući svojim stanarima priliku da uživaju u loži za cigare i privatnom paviljonu koji je dovoljno veliki za organizovanje raskošnih zabava. Kako saznajemo, izgradnja Cavalli tornja trajaće četiri godine, dok cijene stanova kreću od 550.000 dolara za najosnovniju, luksuznu kategoriju.

LUXLIFE