Trendovi u dizajnu kuhinje za 2022. godinu

Kako se približavamo kraju godine, sada je savršeno vrijeme da počnete paziti na nove materijale, boje i estetiku koja će dominirati sljedećih dvanaest mjeseci, a još bolje, da počnete planirati renoviranje ili preuređenje doma.

Kuhinja je srce svakog doma, a 2022. ćemo je vidjeti kako postaje više žarište nego ikad, s ovom posebnom prostorijom koja se kreće ka osjećaju koji se sve više vodi dizajnom i služi kao paravan – više ne samo praktičan prostor za kuvanje i jelo.

Od miješanih materijala do neutralnih i zelenih, ovo su trendovi koje ćete poželjeti da ugradite u svoj kako biste postigli najnoviji pristup modernom i minimalističkom stilu, dajući vašoj kuhinji jedinstven zaokret koji će je primijetiti iz svih pravih razloga.

Kombinovanje materijala

Kuhinje su možda nekada bile viđene kao mjesto gde se priprema hrana i okuplja porodica, ali pored te divne namjene, one su danas luksuzno žarište mnogih raskošnih domova. Sada smo spremniji da ulažemo novac, vrijeme i pažnju na ispravan dizajn, a kombinovanje nekoliko pažljivo odabranih materijala omogućava nam da kreiramo jedinstvene prostore za kuvanje.

Prošli su dani kada su se kuhinje sastojale od odgovarajućih ormarića i kontrastnih kuhinjskih jedinica, a novi trendovi predlažu da kombinujemo tamne drvene ploče sa bijelim hrastom ili ručno oslikane zidne obloge sa luksuznim materijalima. Spajanjem boja i tekstura, lakše je nego ikad dodati jedinstven i individualan izgled, a 2022. ćemo se maksimalno potruditi da stvorimo jedinstven kuhinjski prostor na koji možemo biti ponosni.

 

Kredit za sliku: Kitchen Warehouse UK

 

Zelena kao boja 2022. godine

Održivost je u posljednje vrijeme bila ključni fokus, kada je u pitanju dizajn doma, ali trend „going green“ ne odnosi se samo na smanjenje karbonskog otiska ili povećanje energetske efikasnosti. Za 2022. godinu „going green“ poprima bukvalnije značenje, sa zelenom bojom koja će preuzeti naše kuhinjske prostore u obliku farbanih pločica, smelih uređaja i, naravno, mnogo biljaka.

 

kitchenstori.com

 

STATEMENT KAMEN

Kamen bi trebalo da dobije svoj trenutak 2022. godine, i to nije prvi put da ga vidimo u našim kuhinjama nakon što je nekoliko godina predstavljao ključni element u dekoru seoskih vikendica.Vidjećemo da se fabrički kamen koristi na novije načine, od nazubljenih ivica radne površine do prozora i kuhinjskih ostrva. Ovaj trend će sigurno zadovoljiti ljubitelje minimalizma i neutralnije palete boja. To je jednostavan način da dodate eleganciju i sofisticiranost u vašu kuhinju.

Ako niste sigurni odakle da počnete, onda će jednostavna sudopera od kamena i mermera biti odličan komad koji će sigurno pokupiti sve komplimente, a ako je napravljen od istog materijala kao i vaše radne ploče, obezbjediće kohezivan i moderan izgled.