36e8 Glass by LAGO – komoda koja se prilagođava

Lago novi moderni i luksuzni ormarići, koji se mogu prilagoditi, nevjerojatna su evolucija bakinog klasičnog komada namještaja.

 

Daniele Lago

 

  • Šta je to 36e8 Glass by Lago, nova kolekcija ormarića.

 

Daniele Lago

 

  • Ono što ga čini posebnim Ovaj modularni ormarić se može „sastaviti“ po želji: horizontalno ili vertikalno, sa modulima u osvijetljenom staklu, te u prozirnom ili dimnom staklu. Riječ je o komadu namještaja koji reinterpretira estetske kanone prošlosti i ističe praktičnu eleganciju kredenca sa svojim bezbrojnim kombinacijama.

 

Daniele Lago

 

  • Kako je napravljen  Predstavlja evoluciju LAGO linije ormarića koji su zahvaljujući svojoj revolucionarnoj modularnosti dinamična, lagana i prilagodljiva rješenja. Kolekcija 36e8 staklenih komoda uključuje kontejnere sa konstrukcijom pod uglom od 45° poboljšanu prozirnim materijalima i izuzetnim detaljima. Dolazi u horizontalnoj verziji (koja podsjeća na volumen klasičnih komodi) ili u vertikalnoj verziji, poput vitrine ili barskog namještaja. Svi stakleni moduli dostupni su u tri završne obrade: prozirnoj, fumé sivoj ili fumé bronzanoj i opremljeni su ugrađenim sistemom rasvjete.

 

Daniele Lago

 

  • Čija je ideja  Daniele Lago, direktor porodične kompanije rođen 1972. Fleksibilnost i dinamičan dizajn ključne su riječi kojima gura kreiranje modularnog namještaja kako bi pružio rješenja po mjeri. Njegove snage leže u njegovom eksperimentiranju, prilagođavanju i odvažnosti. Zapravo, njegovi projekti su uvijek estetski i funkcionalno uzorni, ali prije svega sposobni da se razvijaju prateći suvremeni dizajn s ličnošću.

 

Daniele Lago

 

  • Izabrali smo ga zato što … Ormarić budi porodične uspomene i vraća nas u bakin dom. Međutim, moramo priznati da je ideja brisanja prašine sa starog komada namještaja pomalo u suprotnosti s našim savremenim raspoloženjem. Savršeno rješenje: super-savremena verzija koja ponovo budi onu toplu domaću atmosferu, ali sa modernim i prilagođenim stilom zbog kojeg želimo jedan u svakoj sobi.

 

Daniele Lago

 

Daniele Lago