10 stvari koje svaki Bik mora znati prije nego što uredi dom

Uređenje vašeg doma može biti uzbudljivo iskustvo i svakako se smatra jednim od najzabavnijih dijelova života u vašem vlastitom prostoru. Ipak, svi mi imamo svoje posebne ukuse i preferencije o tome kako da pokažemo svoju ličnost u našim domovima. Za neke to može biti pomalo zastrašujuće, posebno ako nisu sigurni odakle da počnu.

 

 

Znakovi Bika su poznati po izvrsnom ukusu i stilu, ali to ne znači da je ukrašavanje potpuno jednostavno. Pokušaj odlučivanja kako oživjeti svoje ukusno, pouzdano, jastvo u svom prostoru može predstavljati izazove. Prije nego što počnete, pogledajte ovih 10 stvari koje svaki bik treba da zna prije nego što uredi dom.

 

Investirajte u ključne dijelove izjave

Može biti lako zgrabiti gomilu sitnica koje volite i napuniti svoj dom, ali znate da je kvalitet bolji od kvantiteta. Pronađite nekoliko izjava koje vas inspiriraju i zaobiđite ih.

 

Nemojte preopteretiti svoj dom stvarima

Imate tendenciju da se držite stvari sa idejom da su vam potrebne. Ponekad je to zato što nagrađujete sebe, ponekad zato što ste imali loš dan, ali čini se da vjerujete da vam treba toliko stvari koje vam zaista nisu potrebne. Pokušajte se riješiti nekih stvari za koje znate da nisu potrebne i poradite na tome da pokažete one koje jesu. To će vam dati mnogo više za rad.

 

Prigrlite prirodne palete boja

Kao zemljani znak, ne čudi što vas privlače zemljanije nijanse. Ipak, ne držite se samo zelene i smeđe. Također osjećate privlačnost prema svjetlijim nijansama ružičaste i cvjetnim bojama koje se dobro slažu s prizemljenim nijansama. Osjećate se kao kod kuće kad god se osjećate okruženi prirodom, a ove palete boja su odlično mjesto za početak.

 

Udobnost bi trebala biti veliki fokus

Budimo iskreni, volite da vam bude udobno. To vam je prilično jak prioritet, i u tome nema ništa loše! Ovo je mjesto gdje ćete provoditi većinu svog vremena, tako da morate biti sigurni da je u njemu ugodno. Investirajte u ekstra udoban namještaj i velike, mekane prostirke. Nemojte se plašiti da u svoju sobu uključite veći krevet sa svilenim čaršavima, jer znamo da je odmor ključna komponenta za vas.

Investirajte u lijepe, praktične komade

Nemate ništa protiv da se s vremena na vrijeme trošite na stvari, i to je sasvim u redu. Samo treba da budete sigurni da su stvari na koje trošite više novca funkcionalne i lepe! Bilo da se radi o namještaju koji služi i kao skladište, korpama koje imaju zadivljujući dizajn ili ukrašenim policama na koje možete smjestiti neke od vaših stvari, pobrinite se da i vi dobijete korisne predmete

 

Nemojte se plašiti da dobijete detalje

Za neke ljude manje je više, što ima smisla kada su u pitanju stvari koje vam nisu potrebne. Ipak, imate osjećaj za stil i organizaciju koji vam omogućava da uzmete toliko toga i pretvorite to u nešto prekrasno. Ne morate biti minimalisti da biste sastavili lijep dom, i nije mjesto gdje blistate. Nemojte se plašiti detalja u svom dizajnu i ne brinite da će biti previše. Znate kako da stvari funkcionišu zajedno.

 

Vaša kuhinja je neophodna, dobro je nabavite

Dok su vaš dnevni boravak i spavaća soba važni prostori, vaša kuhinja takođe treba malo ljubavi. Znamo da uživate u kuhanju i slaganju posuđa, stoga budite sigurni da vaša kuhinja dobije ljubav kao i ostatak doma. Investirajte u visokokvalitetne kuhinjske uređaje i pobrinite se da imate dovoljno sjedećih mjesta kada pozovete druge!

 

 

 

Nije sramota držati se nečeg klasičnog

Iako je dizajn naših domova odličan način da budemo izražajni i kreativni, postoji nešto što se može reći o tome da se držimo nečega klasičnog ili tradicionalnog. To ne znači da se zadovoljite nečim dosadnim – to jednostavno znači da ako želite da se oslonite na neutralne palete boja ili jednostavne postavke, trebali biste. Ovo je vaš prostor u kojem se osjećate ugodno i cijenite bezvremenske i praktične koncepte.

 

Vjerujte svojim instinktima, imate sjajno oko!

Jedna od stvari koje je najteže prihvatiti kada je u pitanju uređenje interijera je znati gdje ići ili odakle početi. Iako može biti lako doći na internet i pokušati oponašati ono što svi drugi rade, ne zaboravite provjeriti ono što zapravo želite. Imaš nevjerovatan ukus i prirodan si u uočavanju lijepih stvari. Nemojte sumnjati u sebe kada je u pitanju spajanje ideja.

 

Uparite prirodne stilove s glamuroznim elementima

Znak Zemlje u vama privlače prizemljene i neutralne boje i prirodne tkanine i podloge. Međutim, u sebi imate i glamuroznu crtu i tu stranu sebe ne morate potiskivati. Primjena praktičnih koncepata kao što je veliki madrac neutralnih tonova za jorganu i posteljinu i uparivanje s nekim poput baldahina može pokazati obje strane vaše ličnosti bez potrebe da žrtvujete bilo koji aspekt.

thespruce.com