Zavirite u njujorški pentahaus Meryl Streep

Luksuzni njujorški dom Meryl Streep koji se nalazi u jednom od najprestižnijih dijelova Njujorka, četvrti Tribeca na Menhetnu stavljen je na prodaju za 24,6 miliona dolara.

Meryl se naime seli u sunčanu Kaliforniju, gdje je zajedno sa suprugom  pronašla nevjerojatan dom u srednjovjekovnom stilu sjeverno od Los Anšelesa.

Njujorški penthouse je posebno u skladu s jednim od njenih najslikovitijih likova, Mirandom Priestly iz kultnog filma Đavo nosi Pradu. Elegantne linije i prozračni prostor naglašeni su s nekoliko odabranih komada starinskoga namještaja, drvenim ormarima i stolicama s lijepom patinom. Penthaus površine 372 kvadratna metra ima četiri spavaće sobe i četiri i po kupatila te prelijepu terasu s pogledom na rijeku Hudson. Moderne umjetnine na zidovima odgovaraju estetici doma i savršeno se uklapaju u cjelokupni dizajn, kao da dolaze iz kuće jednog od njenih likova.

Domovi poznatih u New Yorku često imaju velike otvorene prostore za raskošne zabave. Dom Meryl Streep nudi drugačiji stil, s prostorom koji odgovara povremenoj večeri za manji broj ljudi. Mali dodaci poput drvenog ostrva u kuhinji ili velike kade u glavnom kupatilu čine ga mjestom za opuštanje nakon dugog dana.