Zašto je narandžasta boja tako bitna

Narandžasta je topla boja, nastala miješanjem crvene i žute. Često je povezujemo sa jesenjim motivima, zalaskom sunca, toplim kaminom u zimskim danima. Ali to nije sve.

Leatrice Eiseman, izvršna direktorka Instituta Pantone Color kaže da se narandžasta smatra najtoplijom od svih boja. Ona djeluje svečano, veselo, izaziva osjećaj zdravlja i životne radosti. Narandža i njeni cvjetovi su uvijek smatrani simbolima ljubavi i vjernosti.

Style: "Rs bath"

Eisman naglašava da narandžasta boja nije bila od početka dostupna masama sve dok nije došlo do razvoja tehnologije u 20. vijeku. I odmah je postala veoma poželjna.

Leatrice Eiseman zaključuje kako svaka boja određeno vrijeme bude popularna, nakon čega je zamijeni neka nova, međutim, sa narandžastom to nije slučaj. Narandžasta se koristi u raznim kontekstima i uvek će biti moderna.

narandzasta u enterijeru

Dakle, ako u svom prostoru želite toplu boju, bezvremensku boja na koju neće imati uticaj prolazni trendovi, izbor je očigledan.

Narandžasta boja u uređenju doma

Iako poželjna u privatnom prostoru, s narandžastom u uređenju oprezno!

Ukoliko nemate jasnu viziju šta želite, bolje je koristite je za akcentovanje, odnosno na nekim ključnim komadima namještaja i/ili ukrasima. Veća količina naranžaste zahtijeva i otvoreniji prostor i dosta svjetlosti.

narandzasti namjesta

Da bi u svoj životni prostor unijeli više energije, upotrebite boju mandarine sa bijelom i nijansom zelene jabuke. Narandžasta boja i sjajni nerđajući čelik idealna je kombinacija za moderne kuhinje, kao i za ostali namještaja visokog sjaja.

narnadzasta kuhinja

Tamno narandžasti tonovi udruženi sa sivo-plavom, zelenom ili bojom šljive odaju utisak raskoši i topline. Sve nijanse – od naradandžaste do boje gline – u kombinaciji sa smeđom kožnom garniturom za sjedenje ili mekanim presvlakama od antilopa ističu komfor.

Tamni tonovi zelene i narandžaste nisu uvek komplementarne, ali ukoliko se upotrebe na pravi način, kao detalji, daće vašem domu moderniji izgled.

narnadzasti ormaric